Стачки затрудняват полетите във Франция

Стачки затрудняват полетите във Франция

Стачки затрудняват полетите във Франция

Полетите от летище "Шарл дьо Гол" в Париж и от други френски летища са затруднени днес поради стачка на летищните служители с искане за увеличение на заплатите с оглед нарастването на инфлацията, предаде Асошиейтед прес.

Това е поредният протест, усложняващ авиационната ситуация в Европа това лято, в момент когато след две години ограничения туристическите пътувания рязко се увеличават. 

Френските летища досега бяха сравнително спокойни, за разлика от хаоса в Лондон, Амстердам и други големи европейски и американски градове. Стачката сега обаче съвпада с първия ден от "голямото лятно пътуване", посочва АП.

По данни на френските авиационни власти между 7 и 14 ч. местно време е трябвало да бъдат отменени около 17 на сто от полетите от "Шарл дьо Гол" и "Орли". 

Проблеми има и на двете летища при достъпа до терминалите, регистрацията на пътниците, паспортния контрол и проверката на сигурността.

Синдикатите предупреждават, че протестите ще продължат до неделя включително. Служителите искат увеличение на заплатите с 6 на сто със задна дата от 1 януари, а властите предлагат само 3 на сто повишение, по данни на френските медии. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ