Убити и ранени при стрелба в търговски център в Копенхаген

Убити и ранени при стрелба в търговски център в Копенхаген

Убити и ранени при стрелба в търговски център в Копенхаген

Трима души са били убити и още няколко ранени при стрелба в търговски център в Копенхаген в неделя, съобщи датската полиция, цитирана от Ройтерс.

За нападението е арестуван 22-годишен датчанин.

"Дания беше засегната от жестока атака в неделя вечерта. Няколко бяха убити. Още повече ранени. Невинни семейства, които пазаруваха или се хранеха навън. Деца, юноши и възрастни", каза премиерът Мете Фредериксен в изявление късно в неделя.

„Нашата красива и обикновено толкова безопасна столица беше променена за част от секундата“, каза тя. „Искам да насърча датчаните да бъдат заедно и да се подкрепят в този труден момент.

Полицията в Копенхаген каза, че въоръжени служители са били изпратени в търговския център „Фийлдс“ в столицата късно следобед в неделя след съобщения за стрелба и са казали на хората вътре да останат на място и да изчакат помощ. Кадри от местните медии показват групи ужасени купувачи, които бягат от мола.

Заподозреният е задържан в 17.48 часа. местно време, като у него са открити пушка и боеприпаси. Полицията започна мащабна операция по издирване в региона рано в търсене на съучастници.

„Ще проведем голямо разследване и ще осигурим масивно оперативно присъствие в Копенхаген, докато не можем да кажем със сигурност: „Той беше сам“, каза полицейският инспектор Сьорен Томасен.

Стрелецът е убил мъж на около четиридесет години и двама по-млади. Други трима са в критично състояние.

Малко по-ксъно датската полиция отхвърли варианта атаката да е била с мотив тероризъм.

„Нашият заподозрян е известен на психиатричните служби, повече от това не искам да коментирам“, заяви Томасен на пресконференция.

Атаката идва след смъртоносна стрелба в норвежката столица от миналата седмица, при която загинаха двама души.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ