Вътрешният министър на Украйна и екипа му загинаха в катастрофа с хеликоптер до детска градина

Вътрешният министър на Украйна и екипа му загинаха в катастрофа с хеликоптер до детска градина

Вътрешният министър на Украйна и екипа му загинаха в катастрофа с хеликоптер до детска градина

Вътрешният министър на Украйна Денис Монастирский, неговият заместник и държавният секретар загинаха при катастрофа с хеликоптер в предградие "Бровари" на Киев, съобщава Mirror. Хеликоптерът, с който пътували се разбил до детска градина, когато децата и персоналът били вътре.

Загинали са най-малко 16 души, а 22-ма са ранени и в болница. По информация на Mirror сред загиналите има и две деца. Хеликоптерът е на украинското министерство  на извънредните ситуации.

Девет от загиналите са били на борда на хеликоптера на службите за извъредни ситуации при катастрофата в Бровари, източното предградие на Киев, каза Игор Клименко, началник на Националната полиция на Украйна. Сред ранените 22-ма души има и 10 деца. Kyiv Post съобщава: „В резултат на катастрофата с хеликоптер в Бровари загина ръководството на Министерството на вътрешните работи -  министърът, първият заместник-министър и държавният секретар.

Губернаторът на Киевска област Олексий Кулеба каза: „По време на трагедията децата и персоналът на институцията са били в детската градина. "Всега всички са евакуирани. Има жертви", лаконично каза той.

Кадри, циркулиращи онлайн по-рано, показват голям пожар около мястото и останки от хеликоптер.

Заместник-началникът на украинската президентска канцелария Кирило Тимошенко потвърди, че хеликоптер се е разбил близо до детска градина в региона. Самолетът е принадлежал на украинското министерство на извънредните ситуации. Причината за катастрофата засега не е ясна.

По-късно беше съобщено, че децата от детската градина са получили рани от шрапнели и изгаряния, твърди Mirror.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ