Ботев Пд с дълг от 50 млн. лв. към фирми на Цветан Василев

Ботев Пд с дълг от 50 млн. лв. към фирми на Цветан Василев

Футболният клуб Ботев Пловдив има дълг от 50 милиона лева, призна Апостол Апостолов, председател на сдружението ФК Ботев, цитиран от Гонг.

15 милиона лева са отишли за разрушаването и започването на строежа на стадиона край Бирената фабрика, пише marica.bg. 10 милиона лева - за базата в Коматево, а 25 милиона за текущи разходи в клуба до месец юни миналата година, когато бившият собственик Цветан Василев замина за Сърбия.

Апостолов уточни, че става дума за вътрешен дълг към фирми на Цветан Василев. Част от задълженията ще бъдат елиминирани с преструктуриране на дълга в акции, добавя той.

Дългът не е изискуем и не пречи на лицензирането на клуба. Съветът на директорите е предприел необходимите действия тези задължения да бъдат трансформирани в акции, става ясно от думите на шефа на сдружението.

Започнала е процедура за оценка на задълженията към две от трите фирми. На следващото Общо събрание тези суми ще бъдат превърнати в акции. Засега ръководството на Ботев не е осъществило контакт с третата фирма кредитор - ТЦ ИМЕ. С това вчера бяха натоварени адвокат Георги Несторов и Ангел Палийски.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ