Българка стана световен шампион по джаги

Българка стана световен шампион по джаги

Българската състезателка по джаги Екатерина Атанасова спечели шампионската титла на Световните серии на маса "Гарландо" във Виена. В турнира участваха 82 състезателки от цял свят.

В австрийската столица се проведоха две от най-престижните и дългоочаквани състезания в спортния календар на Международната федерация по футбол на маса - Световните серии на Гарландо (WCS Garlando) и Eвропейската Шампионска лига (European Champions League), съобщава Гонг. В двата турнира участваха 470 състезатели.

Третото място при жените също бе спечелено от българка - Благовеста Герова. Успехът нарежда двете българки като номер 1 и 2 в световната ранглиста. 

Шампионската титла от това състезание дава право на Атанасова да участва в престижния Мастърс Турнир през 2016, където се допускат да играят само 20-те най-елитни състезатели от цял свят. Победата я класира и директно за Световното първенство през 2017.

Екатерина Атанасова спечели и 3-то място в дисциплината Жени двойки заедно с партньорката си Лили Андрес от Германия.

В Световните серии на Гарландо България имаше участие от четирите активни български клуба - "Джагоарс", "Сторм Райдърс", "Черните рицари" и "Джа-Ра" на сингли и двойки. Най-добри резултати постигна състезателят Денис Бисеров от варненския клуб - пето място в дисциплината младежи.

В момента България е на трето място в света при жените и на четвърто място като цяло в спорта футбол на маса в официалната международна ранглиста на МФФМ.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ