ПСЖ и Олимпик обявиха бойкот на тв канал

ПСЖ и Олимпик обявиха бойкот на тв канал

Футболните клубове на Пари Сен-Жермен и Олимпик решиха да бойкотират френския тв канал Canal+ заради дисквалификацията на нападателя на парижани Златан Ибрахимович и на крилото на марсилците Димитри Пайе, съобщават френски медии.

Каналът показа в ефир видеозаписи, на който играчите критикуват действията на френските съдийски бригади. Решенията за наказанията на двамата футболисти бяха взети заради записите, направени от Canal+.

„В стремежа си да избегнем бъдещи недоразумения и да защитим интересите си, решихме да не участваме с публични изявления пред журналистите и камерите на Canal+. Решението ще се прилага независимо от мястото и обстоятелствата от играчите и служителите на клубовете, които са подложени на натиск от въпросите в края на сезона”, се казва в изявлението на ПСЖ, цитирано от Паризиен.

От парижкия клуб  коментират, че привличат най-голямата аудитория и не искат да рискуват да получат нови санкции за неприятни коментари, предизвикани от спорни съдийски решения.

Решението на двата клуба за бойкот е в сила до 30 май.

Ибрахимович беше дисквалифициран за четири мача заради изказване след мача с Бордо (2:3)  от 29-ия кръг от френския шампионат. Нападателят нарече Франция „скапана държава” заради съдийско решение и беше подложен на критика дори от премиера Мануел Валс.

Пайе пък беше наказан за два мача заради критика към арбитъра на срещата с Лион (0:0) в същия 29-ти кръг от шампионата.

Телевизията коментира, че много съжалява за решението на двата клуба и се надява те да променят позицията си. Зам-директорът на тв групата разпространи изявление, в което изрази съжаление, че заради официални снимки медията е поставена на практика в положението на заложник в споровете между клубовете и дисциплинарните органи във френския футбол и това пречи на журналистите да си вършат работата.

След като бе обявено наказанието на Златан Ибрахимович, той коментира: „Доволен съм от наказанието, защото то само потвърждава думите ми. Сега хората могат сами да видят с очите и да имат мнение, няма нужда да го казвам аз. Цялата ситуация се превърна в един фарс – нелеп и непрофесионален. Позор за футбола“. Той добави, че щял да е по-доволен, ако го бяха наказали до края на сезона, понеже вече щял да е във ваканция.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ