Страната ни ще е домакин на AIBA Pro boxing

Страната ни ще е домакин на AIBA Pro boxing

Страната ни ще е домакин на AIBA Pro boxing

България ще бъде домакин на най-актуалните серии на Международната боксова асоциация - AIBA Pro boxing.

4 мача от категориите до 52 и 81 кг, в които има и българско участие, ще се проведат на 6 юни в зала „София” от 20:30 ч.

В гала вечерта Александър Александров ще боксира срещу французина Редуан Аслум при 52-килограмовите, а Спас Генов излиза срещу Джозеф Кенеди Сейн Пиер от Мавриций в категория до 81 кг.

„Нямаше как да получим правото да организираме тези състезания без активното съдействие на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Изключително важна беше подкрепата, която той засвидетелства пред Международната боксова асоциация, за което му благодаря. Чрез домакинството на първите два кръга на AIBA Pro boxing получаваме уникалния шанс нашите състезатели Спас Генов и Александър Александров да се борят за олимпийски квоти пред родна публика. Президентът на Международната боксова асоциация Чинг Куо Ву пък изрази желание лично да дойде в България, за да се запознае с министър Кралев“, заяви президентът на Българската федерация по бокс (БФБ) Красимир Инински.

С подкрепата на Министерството на младежта и спорта БФБ ще организира догодина и една от трите световни олимпийски квалификации за профибоксьори, на която ще се раздадат 26 квоти за игрите в Рио.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ