Фернандо Алонсо се събудил без спомени от последните 20 години

Фернандо Алонсо се събудил без спомени от последните 20 години

„Казвам се Фернандо, на 13 години съм и карам картинг. Искам да стана пилот от Формула 1.” Когато се събужда в болницата Сан Куга дел Вале близо до Барселона след инцидента на 22 февруари, испанският пилот Фернандо Алонсо се оказва в 1995 г., пише всекидневникът „Ел Паис”. В продължение на седмица пилотът на „Макларън” не си спомня, че вече е дебютирал в Формула 1 с „Минарди” през 2001 г., нито световните си шампионски титли през 2005 и 2006 г.

Алонсо не е можел да отговори на въпросите на лекарите как се казва, каква е професията му, какъв иска да стане. В края на първата седмица 33-годишният шампион е възстановил напълно спомените си от последните 20 години.

На 2 март тимът на „Макларън Хонда” официално съобщи, че Фернандо Алонсо няма участва  в първото  Гран при за сезона - на 15 март в Мелбърн, Автралия, припомня „Поан”. Самият Алонсо написа в Туитър, че ще му е трудно да не е в Австралия, но разбира препоръките на лекарите да пропусне състезанието.

Пилотът получи мозъчно сътресение при катастрофа по време на тестове на Каталуния. След излизането си от болницата е подновил тренировките с намерение да се върне за „Гран при” на Малайзия (27-29 март). 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ