„Манчестър Юнайтед” официално представи Жозе Моуриньо като нов треньор на отбора

„Манчестър Юнайтед” официално представи Жозе Моуриньо като нов треньор на отбора

Жозе Моуриньо официално е новият треньор на „Манчестър Юнайтед”. Той ще замени на поста Луис Ван Гаал, който бе освободен, след като не успя да класира ‘червените дяволи” за Шампионска лига.

Моуриньо е подписал договор за три години от началото на сезон 2016/17 г. Заплатата му ще бъде 15 милиона паунда годишно.

 53-годишният Моуриньо спечели като треньор общо 22 трофея от 2003 година насам, начело на „Порто”, „Челси”, „Интер”, „Реал Мадрид” и отново „Челси”. Той е двукратен носител на трофея в Шампионска лига с „Порто” (през 2004) и „Интер” (2010).

„Жозе е просто най-добрият мениджър в тази игра днес. Той спечели трофеи и вдъхнови играчи в различни страни в Европа и, разбира се, той познава Висшата лига много добре, спечелвайки три титли в Англия, сподели вицепрезидентът на „Манчестър Юнайтед” Ед Удуърд.

„Да станеш мениджър на „Манчестър Юнайтед” е специална чест във футбола. Това е клуб, който е познат и почитан в целия свят. Този тим притежава мистика и романтика, с каквато никой друг не разполага”, обясни Моуриньо.

„Винаги съм се усещал свързан с „Олд Трафорд“. Тук съм изживял един от най-важните мигове в своята кариера и винаги съм имал добра връзка с феновете. Очаквам с нетърпение да започна работата си като мениджър и да се насладя на тяхната подкрепа през следващите години”, добави Специалният.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ