9 неща, които ще ви изведат до успех

9 неща, които ще ви изведат до успех

9 неща, които ще ви изведат до успех

Защо едни са толкова успешни в постигането на целите си, а други не? Оказва се, че дори блестящи, висококвалифицирани кадри не могат да си отговорят на въпроса защо едни успяват, а други не. Интуитивният отговор, че сте родени, предразположени към определени таланти и ви липсват други е само малка част от пъзела. Всъщност, изследванията върху постиженията показват, че успелите хора постигат своите цели не само заради това, което са, но по-често, заради това, което правят, пише Harvard Business Review.

Ето 9 неща, които успешните хора правят и които биха извели и вас до успех!

1. Те преследват целите си точно. Когато тези хора си поставят, цел те я преследват с максимална точност. Изготвят конкретни стъпки, които да предприемат и остават мотивирани до края. Те знаят, че за да свършат работата си,  трябва да си легнат точно в 10 часа вечерта и нито минута по-късно.

2. Възползват се от момента. Като се има предвид колко са заети повечето от нас и с колко задачи жонглираме едновременно, не е изненадващо, че ние редовно пропускаме възможности, защото просто не успяваме да ги забележим.

3. Проверяват напредъка си. Постигането на всяка цел изисква честен и редовен мониторинг на напредъка. Ако не знаете колко добре се справяте, не можете да коригирате поведението и стратегията си.

4. Те са реалистични оптимисти. Когато определяте целта си, се ангажирайте с много позитивно мислене. Да вярвате в способността си да успеете, е изключително полезно за постигането и поддържането на вашата мотивация.

5. Съсредоточават се върху това да стават все по-добри, вместо да бъдат добре. Много от нас смятат, че нашите качества, умения и физически способности са фиксирани - че без значение какво правим, ние няма да станем по-добри. А това не е така!

6. Те устояват. Успешните хора имат способността да устояват на трудностите и въпреки това да преследват целите си. Устойчивостта и добрата стратегия помагат на успеха.

7. Превръщат самоконтрола в мускул. Вашият самоконтрол е точно като мускулите в тялото ви. Ако не бъде трениран, с течение на времето отслабва.

8. Те не се изкушават от съдбата. Тези хора избягват да поемат допълнителни задачи, защото знаят кой е техният приоритет. Те устояват на изкушението да се захванат с нещо допълнително, макар то да носи възможности.

9. Фокусират се върху това, което ще постигнат, а не върху това, което им липсва. Искате ли да се откажете от пушенето, да отслабнете или да промените лошия си нрав? Тогава заменете тези лоши навици с добри.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ