5 мъдри съвета, които Тим Кук даде на випуск 2015

5 мъдри съвета, които Тим Кук даде на випуск 2015

Като изпълнителен директор на Apple - една от най-влиятелните компании в света - Тим Кук знае определено доста неща за управлението на бизнеса. Същевременно той е и изявен поддръжник на различни социални въпроси. Това са само част от причините, поради които той бе поканен да изнесе реч пред завършващия випуск на Университета Джордж Вашингтон.

В своето изключително открито и вдъхновяващо слово Кук разказа повече за това какво е да израснеш в сегрегирания юг и как още като малък е трябвало да прави разлика между правилно и погрешно. Той сподели и как е започнал работата си в Apple и как успехите му не са го принудили да прави компромиси с личните си ценности.

21-минутната реч е пълна с вдъхновение и добри съвети. Тя поставя силен акцент върху необходимостта да интегрираме своите ценности в професионалния си живот.

Ето какво посъветва Тим Кук младите:

Придържайте се към ценностите си

Източник: YouTube

„За вас, завършващите, процесът на самоопознаване, на откриването на себе си, дори на преоткриването, започва съвсем сериозно в този момент. Всичко се свежда до това да откриете своите ценности и да се отдадете изцяло на тях в своя живот.“

Работете с цел в живота си


Източник: Shutterstock

Ценностите ви са от значение. Те са вашата Пътеводна светлина. Работата придобива нов смисъл, когато знаете, че вървите в правилната посока. В противен случай тя е просто една служба, а животът е прекалено кратък за това.

Скачайте с главата напред


​Източник: Shutterstock

Не бихте искали да живеете в покрайнините. Светът се нуждае от вас в самата арена.

Можете да имате всичко


​Източник: Shutterstock

„Съществуват възможности, които ви позволяват да вършите работа, пълна с морални цели. Не е нужно да избирате между това да правите добро и да се справяте добре. Днес, повече от всякога, подобен избор е погрешен.

Бъдете промяната

„Историята рядко отстъпва пред един човек. Не забравяйте обаче какво се случва, когато това стане. Вие можете да бъдете този човек. Трябва да бъдете.“

Вижте цялата реч във видеото по-долу:

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ