Google се сдобива със свое летище

Google се сдобива със свое летище

Google се сдобива със свое летище

Google е на път да се сдобие със собствено летище под наем за следващите 60 години. Инвестицията е на стойност 1,2 млрд. долара, съобщи френският Експрес.

Летището на НАСА Moffett Federal Airfield е до Маутин вю, Калифорния е на минути път от централата на компанията. То е добре познато на шефовете на интернет гиганта Лари Пейдж и Сергей Брин, чийто частни самолети досега са излитали и кацали там.

Мофет фийлд по принцип е забраненo за частни самолети, но НАСА бе направила изключение за Пейдж и Брин в замяна на правото нейни учени и оборудване да бъдат превозвани със самолетите на шефовете на Google, писа Асошиейтед прес през лятото.

Освен че е създател на търсачката,  Google разработва роботи и дронове, използвайки военни технологии. Сега ще разполага и с обширно пространство за своите въздушни и космически изследвания. Летището е с площ два квадратни километра, има три големи хангара, две писти.

Сегашният договор за използване на летището дава безпрецедентни права на компанията върху федералната собственост и тя ще може да я използва като собствен терен за „игра”, коментира представител на Американската асоциация на потребителите.

Богатството на всеки от двамата основатели на Google се оценява на близо 17 млрд. долара (12,23 млрд. евро) според класацията на сп. Форбс.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ