Технологии

Илон Мъск има едно условие за подновяване на сделката с Twitter

Илон Мъск има едно условие за подновяване на сделката с Twitter

Илон Мъск има едно условие за подновяване на сделката с Twitter

Американският милиардер Илон Мъск заяви, че ако Twitter може да предостави информация за метода си за вземане на проби от 100 акаунта и начина, по който удостоверява, че те са на истински хора, сделката за придобиване на компанията за 44 млрд. долара ще продължи според първоначалните си условия, предаде Ройтерс.

„Ако обаче се окаже, че данните от техните документи, внесени в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), са съществено неверни, тогава не сделката не трябва да продължи“, написа шефът на Tesla в Twitter.

В отговор на въпрос на потребител на Twitter, който пита дали SEC проучва „съмнителни твърдения“ от компанията, която стои зад социалната мрежа, Мъск отговори: „Добър въпрос, защо не го правят?“.

Twitter отказа да коментира публикациите.

В четвъртък Twitter отхвърли твърдението на Мъск, че е бил измамен да подпише сделката за закупуване на компанията за социални медии, като каза, че е „неправдоподобно и противоречи на фактите“.

„Според Мъск той – милиардерът, основател на множество компании, съветван от банкери и адвокати от Уолстрийт, е бил измамен от Twitter да подпише споразумение за сливане на стойност 44 милиарда долара. Тази история е толкова неправдоподобна и противоречи на фактите, колкото може да си представите“, посочват от социалната мрежа.

Мъск подаде насрещен иск на 29 юли, ескалирайки съдебната си битка срещу компанията за социални мрежи заради опита му да се откаже от покупката за 44 милиарда долара.

Ключови думи