Изкуствен интелект неутрализира мошениците в сайтовете за запознанства

Изкуствен интелект неутрализира мошениците в сайтовете за запознанства

Изкуствен интелект неутрализира мошениците в сайтовете за запознанства

Разработчиците на приложението за видео запознанства "Filter Off" дадоха интервю за сайта TechCrunch, в което разказаха за коварния трик, който са измислили.

Както винаги се случва, всяка растяща социална платформа с нарастващ брой потребители привлича вниманието на мошениците. Знаейки това, разработчиците първоначално разработиха метод за защита срещу тях с помощта на изкуствен интелект. 

Задачата на измамниците е да се докопат до доверието на потребителите и да измъкнат пари за времето прекарано в общуване в мрежата. В същото време трябва да се държите внимателно, да се адаптирате към събеседника, да изглаждате неудобните моменти в диалозите и т.н.

За да се противопоставят на мошениците, разработчиците на приложения възнамеряват да използват невронната мрежа GPT-3, която е способна да генерира текст и да комуникира от името на жив човек. Други неназовани изкуствени интелекти създават правдоподобна картина, която също подвежда измамниците. 

Когато измамниците бъдат открити сред потребителите, приложението тайно ги пренасочва към специален затворен канал. Там те могат да комуникират само с контролирани от изкуствен интелект ботове и само помежду си.

Според Брайън Вайнрайх, топ мениджър на компанията, в канала вече има над 1000 идентифицирани измамници и понякога е доста смешно да ги гледате как се опитват да се измамят един друг. Стратегията е обмисляна отдавна, но този път изглежда, че е проработила както трябва.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ