Mojo Vision разработи контактни лещи с добавена реалност

Mojo Vision разработи контактни лещи с добавена реалност

Mojo Vision разработи контактни лещи с добавена реалност

Дрю Пъркинс, главен изпълнителен директор на Mojo Vision, лично тества преди две седмици Mojo Lens - прототип на интелигентна контактна леща, способна да поддържа добавена реалност. Това става най-малкото преносимо устройство с такива функции и има всички шансове най-накрая да изтласка от пазара слушалките с добавена реалност, които така и не успяха да станат популярни. Mojo Vision вече са получили договори за разработване на новото приложение за своите лещи.

Това устройство има най-малкия екран на планетата - MicroLED дисплей с диаметър само 0,5 мм. Изчислителната мощност се осигурява от 5 GHz ARM Core M0 чип, на корпуса на лещата са успели да поставят радиомодул и набор от акселерометри, а жироскопи контролират позицията на очите от тялото на обектива. Всъщност целият контрол се основава на анализа на движението на очната ябълка и промяната във формата на зеницата - не е необходимо да натискате никакви бутони. Mojo Lens е оборудван с микро-батерия от медицински клас, която осигурява един ден работа с едно зареждане, а презареждането е безжично.  

Функционалността на лещите все още се разработва. На този етап те могат да подават образи на екран и частично да коригират изображението за хора със зрителни увреждания. Посочва се, че лещите не пречат на нормалното зрение и са предназначени за ежедневно носене. Производителят Mojo Lens ги позиционира като невидим помощник за всички случаи от всекидневието, но признава, че използването на лещи ще бъде ограничено до медицинските изисквания за това. Все още нищо не се знае в какъв период те ще бъдат пуснати на пазара. Цената на Mojo Lens ще съответства приблизително на цената на висок клас смартфон.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ