Технологии

Съвети от Plasico при избор на бюджетен лаптоп

Съвети от Plasico при избор на бюджетен лаптоп

Съвети от Plasico при избор на бюджетен лаптоп

Съвремието ни направи наложителна употребата на компютър. Дали ще бъде преносим, или ще е настолен такъв, важно е да го имаме. Лидерите в производството на лаптопи на пазара правят все повече нови устройства, които биват продавани в различни онлайн магазини в интернет. Важно е да изберем правилното според нашите необходимости. За какво обаче трябва да внимаваме?

Видове лаптопи

Категориите при избора на преносим компютър са няколко. Специалистите от Пласико конкретизират следните няколко вида:

 • Бюджетни – те са най-подходящи за хората, които не разбират много от техника и се стремят просто да закупят устройство, чрез което да могат да извършват дневните си задачи. Според Пласико те са евтини, но за сметка на това издръжливи, имат ергономични клавиатури и удобен тъчпад. Въпреки това, в един такъв лаптоп няма да откриете мощни процесор и видео карта, нито оперативна памет, което ги прави неподходящи за игри.
 • Mainstream – те са средна граница между бюджетен компютър и мощен такъв, тъй като предлагат по-добър хардуер, по-мощна графика, както и по-добра производителност. Освен това цените им не се различават много от тези на бюджетните варианти, което ги прави отличен избор в съотношение между цена и качество.
 • Premium – едни от наистина качествените модели, тъй като те предлагат издръжливост, силна батерия, добри характеристики и могат да бъдат използвани както за работа, така и за игри. Ценовото им изражение е високо, но моделите са с висока производителност, добри графики и много допълнителни функции, които да извършваме, споделят от Пласико.
 • Геймърски – логично, те имат най-отличните способности, за да могат да подкарват всяка една игра на пазара, споделят от Пласико. Отличават се с по-големите си размери, тъй като по-мощните елементи изискват по-голям обем на лаптопа.

За какво да се оглеждаме при търсене

Има много фактори, по които да се ориентираме при покупка на толкова важно за днешното ни ежедневие устройство. Екипът на Пласико споделя мнението, че е най-важно да се оглеждаме за компонентите на лаптопа, които са определящи за други фактори, като цена и производителност. Основните елементи, които да гледаме, са:

 • Процесор – помага за плавната и бърза работа на техниката. По-силният процесор води до по-добра ефективност и производителност.
 • Видео карта – тя отговаря за поддържането на високи графики, което я прави съществена за геймърските устройства. Ако решим да купим геймърски, тогава снабдяването със силна видео карта е наложително. Ако обаче ползваме лаптопа само за работа, то тогава може да закупим такъв със слаба видео карта.
 • RAM памет – осигурява съхраняването на файловете, които се зареждат в нея. В днешно време оптималният вариант на оперативната памет е 8 гигабайта.
 • Диск за съхранение – преди да преценим какъв диск да купим за нашия лаптоп, е редно да определим с какво предназначение го купуваме. Ако няма да запазваме много неща на него, то 512GB SSD ще ни свърши работа, но ако искаме да имаме достатъчно място за съхранение на информация и данни, значи се нуждаем от поне 1TB памет.
 • Дисплей – това също е фактор, който не е пряко свързан с цялостната производителност на компютъра. Да, дисплеят е хубаво да е поне HD, но е необходимо да решим дали ни трябва по-компактен изглед на преносимата техника или по-обемен такъв.
 • Батерия – от Пласико съветват снабдяването с лаптоп с колкото се може по-добра батерия, тъй като тя е ключова за цялостната работа. Ако използваме компютъра, пренасяйки го, то тогава е ключово наличието на по-силна батерия, но ако не го пренасяме често, то тогава не е задължителна тази характеристика.

Какво съветват от Пласико при купуването на преносим компютър

В интернет пространството и онлайн магазините срещаме всякаква техника, но трябва да се прецени какво ще закупим. Специалистите от Plasico селектират следните важни  аспекти, които да бъдат определени предварително преди избора на лаптоп:

 • Определяне на бюджет – трябва да си изградим представа колко пари сме готови да дадем и за каква категория преносими компютри. Също така, дали ще купим чисто нов, или новият модел ще е втора употреба модел.
 • Избиране на предназначение – нужно е да изясним за какво ще употребяваме техниката – дали за бизнес работа, или е за игри.
 • Разясняване на размера – трябва да се насочим към по-голям екран или към компактен модел на дисплея. Големият екран прави устройството тежко, но това не е толкова голям проблем.
 • Работа на батерията – ако използваме устройството за работа, то тогава имаме необходимост от мощна батерия, но ако играем игри, то тогава, свързано към контакта, устройството може и да не разполага със силна батерия.

Как да изберем подходящото устройство

Специалистите в областта смятат, че цените днес са определящи за качеството на закупената техника. Затова, от Пласико напомнят за опцията купуване на изплащане, която повечето магазини предлагат, както и често се предлагат изгодни промоции на преносимите компютри. Комбинациите, на които можем да се натъкнем, са тези от добър процесор и не толкова силна видео карта или обратното.

По-скъп вариант е мощни процесор и видеокарта, които са предназначени за геймърите. От Пласико съветват, да се ориентирате към качествени лаптопи, които да вършат работа на клиентите и да издържат дълго време. Преценката за покупка на устройство е лично на клиента, споделят от Пласико.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ