Orba 2 позволява да композирате музика с махане на ръце

Orba 2  позволява да композирате музика с махане на ръце

Orba 2 позволява да композирате музика с махане на ръце

Стартъпът Artiphon пусна подобрена версия на своя синтезатор Orba 2. Неговата мисия е „Да позволи на всеки човек да изсвири какъвто и да е звук, който може да си представи, където и да се намира, без да се притеснява за уменията си с инструменти или знанията си по музикална теория.“ Например, устройството може да записва звуците от околната среда и да ги превръща в музикални настройки.

Orba 2 е компактна джаджа с размери 7,9 х 5 см във формата на полусфера. Отгоре има осем големи сензорни бутона, а вътре - акселерометър и жироскоп. Благодарение на това устройството разпознава девет основни жеста, което ви помага да композирате музика, като просто движите ръцете си във въздуха. Мощността на системата от високоговорители е 3 вата.

Устройството има Bluetooth MIDI и USB-C изходи за свързване към външни уреди. Orba 2 разполага с електронен синтезатор и пробни аудио записи от пиано и електрическа китара, които могат да бъдат презаписани с вокали или произволни звуци. Устройството разполага с голяма памет, която ви позволява да презаписвате барабани, бас, акорди и сола чрез вградено устройство и така да композирате песни с дължина до 128 такта и след това да ги превръщате в петминутни парчета. Пускането на Orba 2 Artiphon не изисква групово финансиране, музикалната джаджа вече е в продажба. Цената на устройството е $149.99.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ