Yahoo тества смартфон система за разпознаване на уши

Yahoo тества смартфон система за разпознаване на уши

Yahoo тества смартфон система за разпознаване на уши

Yahoo разработва система, която ще позволи на притежателите на смартфони да отключват устройствата си с уши, вместо с пароли или пръстови отпечатъци, съобщава британската телевизия BBC.

Освен това, компанията търси начин да превърне юмруците и специфичния начин, по който всеки държи телефона си, в алтернативна форма на биометрично разпознаване.

Скенерите за пръстови отпечатъци стават все по-популярни сред потребителите на смартфони, но са прекалено скъпи.

Целта на Yahoo е да превърне екраните на смарфтоните в сензори за изображения – вариант, който би бил много по-достъпен.

Системата, разработена в лабораториите на Yahoo, е кръстена Bodyprint. Тя вече е била тествана сред група от 12 участници.

„Заради разходите, скенерите за пръстови отпечатъци се срещат само при най-луксозните и скъпи модели смартфони. Причината е в необходимостта от високи резолюция и качество на сензорите,” смятат от екипа на Yahoo.

Въпреки че резолюционния капацитет на тъчскрийновете е сравнително ниска, „повърхността е голяма, което позволява сензорите за допир да сканират части от тялото на потребителите, като например уши, пръсти, юмруци и длани, при контакт с дисплея,” смятат от компанията.

Системата им разпознава части от тялото с 99,98% точност, а самите потребители – с 99,5%. Успехът на скенерите за уши е 99,8%, съобщават от екипа.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ