Туристическата индустрия излиза с програма за управление

Туристическата индустрия излиза с програма за управление

Туристическата индустрия излиза с програма за управление

Туристическата индустрия в България е готова да предложи на служебния кабинет програма за управление. Това става ясно от писмо, изпратено до президента Румен Радев, подписано от осем организации в бранша, сред които Обединение „Бъдеще за туризма”, Българска туристическа камара, Българска асоциация на заведенията, Националния борд по туризъм и Българско конгресно бюро.

Една от основните цели на програмата е да бъдат осигурени условия за устойчиво развитие на туризма и предлагане на конкурентоспособен национален туристически продукт.

Браншът е готов да представи персонални номинации за служебен министър на туризма и негови заместници, които притежават както необходимите етични и морални качества, така и компетентност, професионализъм, работа в екип и готовност за диалог,  доказани през годините. 

„Като изразяваме разочарованието си от слабото управление конкретно на Министерството на туризма в предходните служебни кабинети, се надяваме и очакваме различен подход в търсене на нови способности и капацитет както за справяне с последствията от COVID-19 и щетите, които нанесе на туристическата индустрия, така и възможност за формулиране на оперативни решения, интелигентна визия и комуникация в международен план”, пишат още представителите на бранша.

Браншовите организации искат среща с Президента, на която да бъдат обсъдени възможностите за реално партньорство с туристическия бранш и модерен стил на взаимодействие.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ