Силното представяне на биткойна отвори вратите към ниво от 25 хил. долара, смятат анализатори

Силното представяне на биткойна отвори вратите към ниво от 25 хил. долара, смятат анализатори

Силното представяне на биткойна отвори вратите към ниво от 25 хил. долара, смятат анализатори

Възходът на цените на биткойна през януари накара анализаторите да се съсредоточат върху по-високите оценки на криптовалутата, наблюдавани последно в средата на 2022 г., пише Coindesk.

Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капиталзиация се повиши с близо 40% до 23 хил. долара този месец, най-рязкото увеличение от октомври 2021 г., сочат данните на CoinDesk.

Към 11:40 часа българско време днес биткойнът се разменя за 22,681,79 долара, което е спад от 0,67% за последните 24 часа.

Този скок в цената изглежда впечатляващ, като се има предвид, че е прескочил ключовото равнище на съпротива въпреки продължаващите опасения относно последиците от фалита на крипто борсата FTX. Нивото на съпротива е цената, при която предлагането се очаква да бъде достатъчно силно, за да попречи на цените да се повишат.

Октомврийският отскок на биткойнa се изчерпа при ниво от около 21 хил. долара, установявайки това равнище като значително ценово препятствие.

„Биткойн разшири рязкото си рали, преодолявайки съпротивата близо до 21 хил.“, посочи в бележка до клиенти Кейти Стоктън, основател и управляващ партньор във Fairlead Strategies. „Следващият праг на съпротива е по-значителен и представлява августовския връх от 25 хил. долара“, добави тя.

Според Дейвид Дуонг, ръководител на институционалните изследвания в Coinbase, всяко рали към 25 хил. ще зависи от традиционните рискови активи.

Традиционните рискови активи възвърнаха позиции през последните два дни на търговия, като технологичните акции водят пътя към покачване поради облекчаване на опасенията за рецесия и надеждите за по-малко агресивен Фед. Инвеститорите са сигурни, че Федералният резерв на САЩ ще забави темпото на затягане на паричната до 25 базисни пункта при увеличението на лихвения процент на 1 февруари.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ