Google Earth: Нов вид туристическа фотография?

Използването на света като дигитално платно за рисуване не е лесна задача, но аржентинският фотограф Федрико Уинер прави именно това. През 90-те той е завършва аржентинското фотографско училище, а след това преследва мечтата си да стане  професор по философия в университета в Буенос Айрес.

През последните няколко години, Уинер се връща към своята страст – фотографията – и създава нещо уникално. Проектът му Ultradistancia набира сериозна популярност в интернет  и международните медии, включително в Huffington Post, списание Design Boom и The Creators Project. За произведението си Уинер използва уникални, цветни и често хипнотизиращи геометрични форми на Земята, които открива на дългите си „пътешествия” с Google Earth.

Но е ли необичайното му изкуство нов вид туристическа фотография? Доскоро беше невъзможно за един творец да използва целия свят като източник на вдъхновение, без физически да измине разстоянието до всяка желана дестинация. Но с увеличаването капацитета и сложността на интернет технологиите, смисълът на пътешестването се променя. Това се вижда и в творбите на Уинер. Както казва той самият: „Може да пропътувате хиляди километри, без да станете от стола, а можете и да движите тялото си, но умът ви да е в пълен застой.”

Какво има предвид младият творец можете да видите в следващите изображения, избрани от сайта All-that-is-interesing.com. Насладете им се! 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ