BG визуален спектакъл за Световния ден на почвата на COP28 в Дубай

Български екип стои зад едно от ключовите събития от официалната програма на климатичната конференция на ООН COP28 в Дубай. Световният ден на почвата, 5 декември, ще бъде отбелязан със събитието The Wake-up Experience, организирано от компанията Impact Nest, в партньорство с Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), движението “Спасете почвата“ и българското студио за 3D мапинг и визуални ефекти MP-STUDIO.

Целта на събитието е да привлече вниманието върху ролята на почвеното здраве като решение на климатичните проблеми.

Сред официалните гости ще бъдат духовният водач Садгуру, който ще бъде ексклузивен говорител на събитието, Халед Халифа, старши съветник, представител на Върховния комисар за бежанците на ООН към Съвета за сътрудничество на държавите в Залива, както и българският министър на иновациите и растежа Милена Стойчева.

Като част от The Wake-up Experience, специален мултимедиен спектакъл ще преобрази купола Al Wasl Plaza с размер 724 000 кубични метра - най-голямата 360-градусова повърхност за видео мапинг в света. С творбата си българите от MP-STUDIO искат да насочат вниманието към колективния ангажимент за създаване на по-добро бъдеще за планетата.

Деградацията на почвата е често подценявана глобална криза, която е причина за миграцията на милиони хора всяка година. В световен мащаб 52% от земеделската почва вече е увредена, а според Организацията на ООН по прехрана и земеделие съществува съществен риск за 90% от горния почвен слой на земята до 2050 г. 

С над 30 милиона последователи в социалните мрежи 65-годишният йогин Садгуру е един от най-известните световни гласове в защита на почвеното здраве като решение за глобалните климатични промени. През миналата година той стартира 30 000-километрово пътуване от Лондон до Индия, което имаше за цел промяна в отношението към почвата на планетата. Кампанията е организирана от движението “Спасете почвата” и вече е достигнала до на 4 милиарда души по света. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ