Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 16 до 22 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 16 до 22 октомври

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 16 до 22 октомври

Това е първата активна седмица след Новолунието и слънчевото затъмнение в кардиналния знак Везни. В периода от 14 до 28 октомври се образува „тунел на затъмненията“.

Луната е растяща и всичко, което се започне при растяща Луна ще се увеличава. Седмицата след Новолунието във Везни ни предоставя възможност за кардинални преобразования в една или друга област. Периодът до пълнолунието, което е на 28 октомври е подходящ за нов старт, за  активни действия и кардинални промени.  Необходимостта от осъзнатост и внимание е повишена. Изборите и действията трябва да бъдат внимателно прецизирани. Събитията, които се активираха в края на седмицата ще продължават да се развиват до април 2024 г., а при някои ще поставят край на един 18,6 годишен цикъл и активиране на нов житейски етап.

Това е последната седмица от транзита на Слънцето в знака Везни.

Две планети транзитират през Везни - Слънцето и Меркурий.  Тази планетна аспектация поставя силен акцент върху взаимоотношенията, мира, компромисите и равновесието. Тези теми се нуждаят от осъзнато отношение, поддържането им изисква повече усилия от обикновено поради преминаването на Марс в знака Скорпион на 12 октомври.

Предстои една от най-важните седмици, през които в максимална степен може да повлияете на вашия социален статус, а посоката ще се определя от близките  взаимоотношения, опиращи се на подкрепата, взаимността и разбирателството. Резултатите до голяма степен ще се определят от взаимодействието с авторитетни личности  или партньорите. Все още съществува благоприятна тенденция за стабилизиране на нарушени взаимоотношения, а стабилността във връзките ще повлияе положително върху общи партньорски цели и финансовите резултати.

Необходимостта от сигурност в една или друга област е повишена.

Периодът е по-благоприятен за знаците Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей.

Кардинални промени настъпват при знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

Фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей е добре да преразгледат действията си, да овладяват гнева си и да насочват енергията си в градивна посока.

ОВЕН

Силна седмица и невероятни възможности пред вас. Вашият управител Марс е в знака Скорпион, тази планетна позиция ви дава прилив на енергия, жизненост и ентусиазъм, но в същото време повишената енергетика ще усили гнева и липсата на търпение във вас. Този силен енергиен заряд може да вложите в подобряване на нарушени взаимоотношения, създаване на нови партньорства или започване на нов проект, нова дейност. До голяма степен събитията през седмицата ще се определят по-скоро отвън, от личности, които имат пряко влияние върху социалното ви или кариерно развитие, от вашите партньори и взаимодействия с тях. Ако имате трудности във взаимоотношенията с партньорите ви в личен или делови план, то докато Слънцето е в знака Везни ще можете да преосмислите връзките си, да приключите с тези, които са съществували формално и да оцените други, които са се доказали с времето. Желанието ви за промяна, за постигане на свобода в действията ви, начина на живот е силно, а нетърпимостта ви към това, което е изпълнило своето предназначение се увеличава. Преценете добре какво искате и бъдете последователни в действията си, насочете внимание към вашите цели и стремежи свързани с развитие в бъдеще. Предпазвайте се от прибързани постъпки, импулсивно поведение. Подредете приоритетите си и направете нови избори според тях. Бъдете внимателни във воденето на финансови сделки, избягвайте рисковете.

ТЕЛЕЦ

Новолунието и затъмнението от края на миналата седмица носят ускорение на събитията в живота ви. Може да поставите ново начало в професионален план, в начина ви на живот, новите ви проекти и планове ще получат бързо развитие. Две са водещите теми през седмицата: работа, работни взаимодействие и партньорски отношения.  До 23 октомври можете силно да повлияете на вниманието върху вашата дейност, социален статус или кариерно развитие. Социалната ви активност расте, но пред вас стои необходимостта от довършване на започнати дейности или проекти в по-ранен етап, изясняване на отношения с колеги и шефове. В друг аспект в съществуващата дейност настъпва хармонизиране на работната среда и тенденция за по-високи доходи или лична удовлетвореност. Избягвайте финансовите рискове, инвестиции, покупки над вашите възможности. Насочете усилията си към стабилизиране на съществуващото финансово положение с тенденция разширяване и активиране на нови източници на доходи. Марс, планетата на действието и войната е в знака Скорпион. До 24 ноември взаимоотношенията ви с вашите партньори в личен и делови план ще бъдат зона на уточнения, конфликти, разчистване на сметки, доказване и определяне на граници. Преценете добре кои партньорства искате да запазите и на кои да сложите край. Постарайте се да получите подкрепа от страна на авторитети или на вашите партньори. Тя  ще се отрази стабилизиращо на финансовото ви положение. В друг вариант периодът е подходящ да започнете активни действия за създаване на нови партньорства.

БЛИЗНАЦИ

Периодът, в който Слънцето все още транзитира в знака Везни подкрепено от Меркурий в във Везни ви предоставя благоприятни възможности да повлияете положително на вашите партньорски взаимоотношения в личен и делови аспект, да започнете самостоятелна дейност, нова работа, нов проект. Седмицата е благоприятна за активно ново начало, нов старт и действия насочени към реализиране на поставени цели. Силен период за творците - може да дадете светлина и публична изява на ваши творчески проекти, които са напълно нови или сте започнали в минал период. Подредете приоритетите си и действайте според тях. Последна седмица, в която имате повече време за себе си, за любими занимания, за почивка или за децата си. Краят на един романтичен период, в който някои от вас могат да срещнат любовта. Марс в Скорпион до 24 ноември ще транзитира в сферата на вашата работа, здраве, начин на живот и взаимоотношения с колеги. Може да направите важни промени на работното място, да започнете нов начин на живот, да се погрижите за здравето си. Ако дълго време сте били в неудовлетворителна ситуация, сега е моментът да защитите себе си като вземете важни решения.

РАК

 Новолунието във Везни и затъмнението от края на миналата седмица задвижиха важни събития при вас. Задействаха се процеси, които ще предизвикат  промени и обрати в живота ви. За родените в третата декада на знака това е времето на кардиналните преобразования. Край и ново начало. От тази седмица е възможно конфликтността в една или друга област да се увеличи.  Но от друга страна това е период, в който чрез конфликт и поставяне на ясни граници най-вече с постоянните ви партньори или членове на семейството, ще активирате нова посока за развитие в бъдеще. Търсете отговорите във вас самите, насочете фокус към това, което искате да постигнете. Горещата тема в живота ви, която се нуждае от постигане на баланс е свързана с две важни области: работа, кариера, социален статус и отговорности свързани с вашите дом и семейство. Планетите в знака Везни, Новолунието и затъмнението поставят акцент върху теми, свързани с дома и семейството като една част от тях са свързани с минал период.  Възможно е да се наложи да довършите започнати дейности в дома, да уреждате имотни въпроси, да изяснявате отношения  с членовете на вашето семейство.  Преразгледайте тази част от живота си, може да възникнат ситуации, които изискват повече  внимание, грижа или нови решения от ваша страна. В същото време се активират нови възможности, свързани с кариерата или социалното ви развитие. Преразпределете правилно енергията си.

ЛЪВ

Седмица на новото начало и новите възможности. Това е първата седмица след Новолунието и затъмнението в знака Везни. През нея можете да стартирате новите си проекти, да започнете нова работа, да създадете нови взаимоотношения или да поставите ново начало в съществуващите ви взаимоотношения. В живота ви настъпват кардинални промени, а ходът на събитията е изключително забързан. До голяма степен вие можете да ги направлявате в зависимост от основните ви цели и приоритети. Продължете с тези действия, които ви дават положителни резултати. Богатият информационен поток е носител на нови предложения за работа, дейности, нови запознанства, обучения. В следващите две седмица може да поставите ново начало, там където искате. Марс в знака Скорпион ще пренасочи част от енергията ви към дома и семейството. Значението на тази тема ще се усили от следващата седмица, когато Меркурий и Слънцето също ще транзитират през знака Скорпион. Овладявайте егото и гнева, конфликтността в дома и семейството ви, с вашите близки е засилена. Обърнете внимание на начина си на общуване, настройте се към компромисните решения ако искате да възстановите равновесието. Вложете повече дипломатичност и толерантност. Покажете най-добрата страна на лъвската си природа, свързана с благородството, а не с егоизма. Нова светлина могат да получат ваши творчески проекти и планове, свързани с развитието ви  в бъдеще.

ДЕВА

Силна седмица, седмица на активност и ново начало. До 28 октомври имате възможност да активирате новата линия на живота си според вашите водещи приоритети. Събитията, които се случват в живота ви бързо ще се развиват. От тази седмица можете да поставите нов старт във вашата основна дейност, кариера, да започнете нов проект. Съществуват предпоставки за по-високи финансови резултати. Предпазвайте се от прибързани и необмислени действия. Марс в Скорпион повишава конфликтността, бъдете предпазливи и внимателни в изразяването и общуването. Докато Слънцето транзитира през знака на хармонията, внесете равновесие там, където е необходимо. Планетите в знака Везни поставят основен акцент върху вашите приоритети, ценности, пари и притежания. Възможно е към вас да дойдат нови предложения или това могат да бъдат награди за положени усилия в минал период. Избягвайте финансовите рискове и необмислените инвестиции. Благоприятен период за внасяне на повече хармония, уют и топлина в дома и взаимоотношенията с близките ви.

ВЕЗНИ

Новолунието и затъмнението във Везни, с които приключи  миналата седмица създадоха предпоставки за промени в живота ви, най-вече при родените в третата декада на знака. Приключване на един житейски цикъл и активиране на нов. В зависимост от събитията, които са активни в живота ви може да изберете посоката си на движение. До 28 октомври периодът е подходящ да поставите ново начало, да въведете промените, които искате, да си изградите нов имидж. Имате чудесната възможност да подредите живота си по нов начин според това, което ви харесва. Това новолунието насочва вниманието ви към вашите партньори и взаимоотношенията ви с тях. Нещо старо, свързано с вашето минало, безвъзвратно си отива, за да направи място на новото, по-прогресивното. Информационният поток е богат и ви предоставя нови възможности, идеи или взаимодействия, които ще ви донесат положителни резултати в бъдеще. Марс в Скорпион ви прави по-решителни и смели най-вече в областта на финансовите въпроси. Периодът до 24 ноември е благоприятен за инициатива във финансовата сфера. Бъдете премерени в рисковете, избягвайте крайностите. Събитията, които ще се активират до края на месец октомври ще ви накарат да промените възгледите за себе си или за живота ви.

СКОРПИОН

Нова, силна и важна седмица. Периодът до края на месец е времето за активно ново начало, най-вече за тези представители на знака, които имат ясна визия. В друг вариант изчакайте вашето Новолуние в Скорпион през месец ноември. Времето до рождения ви ден е време за подготовка и приключване на едногодишния цикъл, започнал от предишния ви рожден ден. Марс, вашият планетен управител до 24 ноември транзитира в знака Скорпион. Силата, енергията и решителността  ви са повишени. Новите процеси и начинания, които изберете ще се развиват още 2,5 години. Основен фокус сега сте вие самите, сега е моментът да промените приоритетите си и да се погрижите по-добре за себе си. В зависимост от промените, които ще направите в личен план, в бъдеще може да очаквате сериозно подобряване на вашите бизнес дела, финанси и отношения с партньорите. Ако към вас се завръщат ситуации от минал период, то те се нуждаят от преразглеждане и нови избори. В максимална степен се постарайте да финализирате проекти от минал период, за да освободите място на новото, което ще се активира след 13 ноември.

СТРЕЛЕЦ

Месец октомври ви предоставя добри шансове и възможности. Това е първата седмица след Новолунието и затъмнението във Везни. От тази седмица можете да се заемете с конкретни действия и насоченост към нови проекти и дейности. Силни, решителни и ентусиазирани сте в посока реализиране на мечта и планове, свързани с бъдещето. Слънцето и Меркурий във Везни насочват вниманието ви към приятелите, групите, организациите, бъдещето. В продължение на две седмици имате възможност да поставите начало на ново приятелство, да започнете нов  съвместен проект или нова дейност. Лесно можете да възстановите нарушени взаимоотношения или да стигнете до водеща, лидерска позиция.  Събитията са бързи и динамични. Възможно е да се активират процеси, свързани с минали периоди, които очакват нов подход и  решения. Докато трае „тунелът на затъмненията“, който е активен до 28 октомври поредица от събития ще ви дадат възможност да се освободите от нещо старо и излишно.

КОЗИРОГ

От тази седмица настъпва съществена промяна в енергията. Импулсът е зададен от настъпилите в края на предходната седмица Новолуние и затъмнение в знака Везни. В продължение на две седмици, докато преминаваме през тунела на затъмненията в живота ви ще бъдат водещи две теми: работа и семейство и дом. Слънчевото затъмнение във Везни активира, темата свързана с кариерата, успеха и мястото ви в обществото. Затъмнението е свързано с Южния възел, време е да разчистите работата си от всичко, което е остаряло и ви пречи да вървите напред. В продължение на две седмици можете да поставите ново начало в кариерното си развитие. Сега е моментът да напреднете в служебното си развитие да заемете по-висока позиция, да започнете нова дейност. Бъдете гъвкави и адаптивни към промените, а за някои това е времето, когато можете да бъдете по-решителни и предприемчиви. Промените и събитията, които се случват в живота ви задвижват необходимостта от  трансформация на личностно ниво. Посоката, която ще изберете през тази седмица зависи от вас. Възможно е да постигнете това, което искате след като преодолеете дълбоки вътрешни конфликти и съпротиви.

ВОДОЛЕЙ

Силна и благоприятна седмица, в която можете да насочите вниманието си към по-далечни перспективи на развитие, разширяване на дейността, сферите на влияние, планове, свързани с пътешествия в чужбина или довършване на висше образование. Първа седмица след Новолунието, време за ново начало. Може да започнете нов курс на обучение, нов проект или дейност или да организирате пътешествие. През целия месец вашата социална активност ще бъде висока, а общуването ви с хора извън познатото ви обкръжение ще бъдат генератори на нови възможности. Слънцето и Меркурий във Везни ви активират да съберете необходимата ви информация, за да определите своите по-далечни цели и перспективи на развитие. Силният информационен поток ще създаде нови възможности за развитие. С лекота ще разрешите казуси, свързани с юридически въпроси или с чуждестранни инвестиции. Добър период за разширяване на дейността, промяна в мирогледа. Положително ще ви повлияят разговорите с авторитети, които могат да ви помогнат да подобрите важни за вас взаимоотношения. През тази седмица ще се активират процеси, които водят началото си от миналата период и изискват окончателни избори и решения.  Една част от тях са свързани с кардинални промени в начина ви на живот.

РИБИ

Процесите, които се активираха от миналата седмица ще се развиват и през тази, но с възможност за нещо ново, кардинално и преобразуващо. Новолунието и затъмнението във Везни ви предоставят възможност за създаване на нови партньорства, нова дейност, нови проекти. Планетите в знака Везни насочват вниманието ви към вашите партньорски взаимоотношения и финанси. Сега е времето, когато можете да създадете нови партньорства и да подобрите съществуващи. Финансовото ви състояние е важно, но то силно ще се влияе от  партньори, авторитети, институции. Инвестирайте време и енергия, за да подобрите и стабилизирате тези връзки, които имат пряко влияние. Докато преминавате през тунела на затъмненията, до 28 октомври въведете в ред финансите си, избягвайте рисковете и спазвайте линията на баланс. Намерете точката на балансиране между вашите интереси и тези на партньорите ви. Социалната ви дейност е висока, успехите в областта на кариерното ви развитие продължават. През тази седмица може да получите награди във вид на финансови придобивки, морални награди за усилия от минал период.

Успешен период на всички зодиакални знаци!

Нина Ненова, астролог

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ