Audi удвоява производството на автомобили в Китай

Audi удвоява производството на автомобили в Китай

Audi удвоява производството на автомобили в Китай

Германският автомобилен производител Audi планира да удвои заедно с китайския си партньoр FAW за пет години броя на автомобилите, които ще пускат на китайския пазар, съобщи представител на компанията, цитиран от ТАСС.

Това решение е взето на фона на "стремежа на световните производители на транспортни средства да се настанят на най-големия автомобилен пазар".

"До 2022 година компанията ще представи в Китай 10 нови модела с марката Audi", заяви изпълнителният директор на концерна Руперт Щадлер. Според него прогнозите показват, че "около 30 на сто от продажбите на компанията до 2025 година в Китай ще са от сегмента на електрическите автомобили".

Днес в китайската столица отвори врати Пекинското автомобилно изложение.

По думите му компанията има намерение да "разшири автомобилната линия, която пуска на пазара заедно с китайската компания САИК мотър корпорейшън (SAIC Motor Corporation ltd)" и да "увеличи два пъти инженерно-техническия персонал на Audi в Китай". Щадлер не съобщи точните срокове за постигането на тези две цели.

Audi е част от автомобилния концерн Volkswagen Group, който е представен в Китай от подразделението Volkswagen Group China и от две смесени предприятия с китайските автомобилни компании SAIC Volkswagen и FAW-Volkswagen.

По данни на Volkswagen през първото тримесечие на 2018 година продажбите на автомобили с марката Audi на китайския пазар са нараснали с 42 процента на годишна база и са достигнали 154 300 бройки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ