Автомобили

Bank of America с прогноза за срив на пазарния дял на Tesla в САЩ

Bank of America с прогноза за срив на пазарния дял на Tesla в САЩ

Една от големите инвестиционни банки на Уолстрийт не влага много надежди в успеха на Tesla, пише сайтът ZeroHedge.  

Според Bank of America делът на Tesla от пазара на електрически автомобили в САЩ може да се срине до едва 19% до 2024 г. От банката посочват, че големият брой нови електрически модели, които ще се появят на пазара през идните години, може да ерозира делът на компанията на Илон Мъск от настоящите 69%.

„Смятаме, че 2022 г. поставя началото на комерсиализацията на електрическите превозни средства, тъй като много стартиращи компании започват да предлагат нови продукти и да разширяват производствения си капацитет, а традиционните автомобилостроител дават начало на атаката си в сектора“, казват от банката.

„Теѕlа щe имa пo-мaлъĸ пaзapeн дял oт тpaдициoннитe пpoизвoдитeли дo 2024 г.“, посочват още от финансовата институция.

Bank of Americа прогнозира, че GM и Ford са в позиция да спечелят най-голям дял от пазара, след като този на Tesla се свие.

Като цяло банката очаква в САЩ да бъдат продадени 1 милион електрически превозни средства през тази година, последвани от 1,8 млн. през 2023 г. и 3 млн. през 2024 .г

Tesla е изправена пред силна конкуренция и на много места в Азия, особено в Китай. Ако американският пазар също стане силно конкурентен, Tesla ще престане да бъде единствената „модерна“ марка при електромобилите, което ще накара потребителите да обръщат повече внимание на реалното качество на превозните средства, вместо да се примиряват с ограничените възможности за избор.

Ако това се случи Tesla, която е критикувана за лошото си качество на изработка от големите автомобилни компании, може да падне надолу с няколко места в списъка на потенциалните купувачи.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ