Технологична фирма, създадена от българин, става партньор на Ferrari

Технологична фирма, създадена от българин, става партньор на Ferrari

Технологична фирма, създадена от българин, става партньор на Ferrari

Ferrari и базираната в Швейцария софтуерна фирма Velas са подписали договор за няколкогодишно партньорство, което предвижда създаването на ексклузивно дигитално съдържание за феновете на отбора във Формула 1 на италианския автомобилен бранд.

От официалното изявление на Velas по темата става ясно, че един от нейните основатели е българинът Алекс Александров. В момента той е председател на компанията. Освен това е и главен директор по иновациите според съобщение, публикувано преди дни, в което се обявява още, че съоснователят Фархад Шагулямов става главен изпълнителен директор. Компанията е създадена през 2019 година.

Velas ще бъде спонсор на Ferrari Esport Series, виртуалната надпревара на Ferrari, в която играчи се състезават онлайн с автомобили, както и на отбора на Ferrari във F1 Esports Series – дигиталният шампионат, организиран от Формула 1. В него свои представители имат всички тимове от Световното първенство на ФИА Формула 1.

Софтуерната фирма се занимава основно с блокчейн технологии и нашумелите през тази година NFT или незаменими токени – дигитални активи, които се съхраняват в блокчейна и имат уникални идентификационни кодове, с които се отличават от останалите токени. Потребителите ги откупуват и след това могат да ги запазят да себе си или да ги препродават. Под формата на NFT най-често се продават произведения на изкуството.

Като своя мисия от Velas посочват „създаването и интегрирането на променящи света технологични продукти и услуги за подобряване на живота на хората по целия свят“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
bTV се разделя с Антон Хекимян
Средната заплата в България се е повишила до 1957 лв. през второто тримесечие на годината
Nike запазва короната си като най-ценната марка за облекло в света
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
Андора забранява купуването на къщи от чужденци
Ръст на цените на основни хранителни стоки и на повечето плодове и зеленчуци