General Motors спря работата на завода в Канзас и съкрати 2000 души

General Motors спря работата на завода в Канзас и съкрати 2000 души

General Motors спря работата на завода в Канзас и съкрати 2000 души

General Motors (GM) преустанови работата на завода за сглобяване на автомобили в Канзас и съкрати временно  2 хил. служители, като обясни тези действия с последиците от стачката на Обединените автомобилни работници (UAW).

Около 13 000 служители на GM, Ford Motor Co. и Stellantis стачкуваха миналия петък. За първи път стачка се провежда едновременно в предприятията на трите автомобилни производителя. По-конкретно тя започна в завода на GM в Мисури, в предприятието на Ford в Мичиган и в Stellantis в Охайо.

GM заяви в сряда, че заводът му в Канзас е изправен пред недостиг на ключови компоненти, доставяни от предприятието в Уенцвил, Мисури, където се провежда стачката.

В резултат на това компанията уволни почти всички служители в завода в Канзас, като заяви, че те нямат право на обезщетения, които работниците обикновено получават в случай на принудителни съкращения или закриване на заводи.

Служителите няма да се върнат на работа, докато проблемите не бъдат разрешени, заяви GM.

"Многократно сме повтаряли, че никой не печели от стачката, чието въздействие ще се разпростре далеч отвъд служителите на завода и ще се отрази негативно на нашите клиенти, доставчици и местните общности в регионите, в които работим", се казва в изявление на GM, цитирано от Barron's.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ