Автомобили

Moody's отрежда лидерство на Telsa при електромобилите и тази година

Moody's отрежда лидерство на Telsa при електромобилите и тази година

Международната агенция Moody's повиши рейтинга на дълга на американския производител на електрически автомобили  Tesla от Ba3 на Ba1, което отразява очакванията на рейтинговата агенция, че компанията на Илон Мъск ще запази лидерската си позиция в сектора, предаде Ройтерс.

Moody's потвърди в бележка, че перспективата пред Tesla остава положителна и че тя ще продължи бързо да увеличава производствения си капацитет и да подобрява рентабилността си.

Финансовата политика на Tesla вероятно ще остане разумна, а ликвидността ще продължи да бъде много добра, посочват от Moody's. Според агенцията нарастващата конкуренция на пазара за електрически превозни средства може да започне да оказва натиск върху маржовете на компанията през 2023 г.

През януари Tesla отчете рекордни доставки за последното тримесечие, надминавайки прогнозите на Уолстрийт и записвайки шести пореден тримесечен рекорд.

Рейтинговата агенция очаква Tesla да достави близо 1,4 милиона превозни средства през 2022 г. в сравнение с около 936 хил. през 2021 г.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ