Само за месец продажбите на автомобили в Китай скочиха с над 50%

Само за месец продажбите на автомобили в Китай скочиха с над 50%

Само за месец продажбите на автомобили в Китай скочиха с над 50%

Продажбите на леки автомобили в Китай през март достигнаха 1,69 млн. брояи. Това съобщи в. The Wall Street Journal, като се позова на данни от Китайската асоциация за леки автомобили.

Така в сравнение с февруари, когато беше отбелязана Китайската нова година, обемът на продажбите се е увеличил с 53%. На годишна база продажбите са се увеличили с 6%.

През март, на годишна база продажбите на електромобили в страната са нараснали с 10,5%. За цялото първо тримесечие обаче увеличението е 14,7%, което е най-лошият резултат от второто тримесечие на 2023 г. насам. Само за три месеца в страната са продадени 1,03 млн. електромобила.

Като цяло китайският пазар на електромобили (включващ както електромобили, така и хибридни модели) е нараснал с 29,5% през март в сравнение с февруари. Обемът на продажбите възлиза на 709 хил.. Лидерът на този пазар остава BYD, който преди това отчете 46% увеличение на продажбите през март до 302 500.

И накрая, през март износът на китайски автомобили достигна рекордно високи стойности. В края на месеца той нарасна с 39% и възлиза на 406 хил. автомобила.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ