Volkswagen обяви първа голяма сделка у нас с електрифицирани товарни ванове

Volkswagen обяви първа голяма сделка у нас с електрифицирани товарни ванове

Изцяло електрифицираният товарен ван на Volkswagen - e-Crafter дебютира у нас на специално събитие в София, като още със стъпването му на пазара в България бяха предадени и ключовете на първите осем от общо 28 e-Crafter автомобила на Green Point. Компанията прави крачка към бизнес моделите на бъдещето и услугите при поискване и предлага транспорта като услуга чрез краткосрочен или дългосрочен наем на товарен ван с шофьор за конкретна задача. Ивайло Кирков, бранд мениджър Volkswagen Лекотоварни автомобили в България предаде ключовете  от първите осем автомобила боядисани в специалния корпоративен цвят на Green Point на управителя на компанията Цветанка Фратева.

[[{"fid":"385620","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1182,"width":1773,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Флориан Пупетер, управител на Порше БГ - вносител на Volkswagen леки и лекотоварни автомобили за България и Цветанка Фратева.

Green Point вече поръча още 20 броя от електрическия Crafter. Това е първата голяма сделка с електрически автомобили в България в сегмента на големите товарни ванове. Гостите на събитието имаха възможност да тестват на място електрическия Crafter на специално подготвено трасе. Паралелно с това, по време на официалното събитие бяха демонстрирани и цялостните решения и модели станции за зареждане от MOON, дъщерната компания на Porsche Holding.

[[{"fid":"385621","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1182,"width":1773,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

С изцяло електрическо задвижване, с нулеви локални емисии и възможност за транспортиране на полезен товар до 1 тон, електрическият e-Crafter със 100 кВт (136 к.с.) разширява гамата на Crafter в качеството си на първия голям лекотоварен модел с на марката с нулеви емисии (Zero Emission Transporter). В същото време, дебютът в България на електрическия фургон бележи началото на офанзива в сферата на електрическата мобилност – от този момент нататък Volkswagen Лекотоварни автомобили ще разширява все повече своята гама от модели с частично и напълно електрифицирано задвижване.

е-Crafter е прогресивно нововъведение в гамата на компанията – поради липсата на локални емисии, големият лекотоварен модел може да се използва без ограничения във всички обособени екологични зони навсякъде по света. е-Crafter не се влияе от забраните за достъп до централните градски части като тези, въведени в някои големи европейски градове в зависимост от емисионния клас и вида на задвижването – при това в дългосрочен план. Автономният пробег е съобразен с най-често срещаните в практиката дистанции. Напълно електрифицираният модел Volkswagen в сегмента на големите товарни ванове  е създаден в съответствие с изискванията на всички компании, които извършват своята транспортна дейност в градските райони – куриерски и логистични доставки в „последната миля“, различни занаятчии, търговци на дребно, енергийни доставчици, таксиметрови компании и фирми за превоз на пътници. Със своя автономен градски пробег, достигащ 160 километра според изискванията WLTP и умишлено ограничената до 90 км/ч максимална скорост, e-Crafter с лекота покрива реалните изисквания на потребителите при ежедневната употреба за лекотоварни превози в градски условия. Освен това, на бързозарядна станция CCS зареждането до 80% трае само 45 минути.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ