Автомобили

Жан-Доминик Сенар бе преизбран за шеф на Renault

Жан-Доминик Сенар бе преизбран за шеф на Renault

Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар бе преизбран от акционерите, които потвърдиха с огромно мнозинство влизането му в съвета на директорите на френския автомобилостроител, предаде Франс прес.

Това бе одобрено с 90,88% от гласовете въпреки отслабената му позиция заради неуспеха на проекта за сливане с Fiat Chrysler.

Сенар замени през февруари бившия шеф на Renault Карлос Гон, който бе обвинен в Япония във финансови злоупотреби.

Човек с опит в сектора, с признати качества на дипломат, 66-годишният бивш шеф на Michelin потвърди днес, че иска да работи за укрепването на съюза на Renault с японските партньори Nissan и Mitsubishi.

"Няма да има успех за Renault без успех на съюза" с Nissan и Mitsubishi, заяви Сенар пред акционерите.

Проект за по-силна интеграция с Nissan, чиито основни клаузи изтекоха в медиите, беше отхвърлен през пролетта от ръководството на японската компания.

Неотдавна проектът за сливане с Fiat Chrysler също претърпя неуспех, само 11 дни след публичното му обявяване от компаниите.

Тези два неуспеха засегнаха Сенар, но той реши да продължи с тази деликатна мисия, обясняват от обкръжението му.

Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер отново потвърди в понеделник доверието на френското правителство в Сенар.

"Жан-Доминик Сенар се ползва с доверието на френската държава", каза той преди да отпътува за Токио. Франция е основен акционер в Renault с 15 процента.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ