24-часова национална стачка в Гърция срещу реформите

24-часова национална стачка в Гърция срещу реформите

24-часова национална стачка в Гърция срещу реформите

В Гърция започва 24-часова стачка срещу мерките за строги икономии на правителството. В протестите ще участват два големи профсъюза на държавните служители, съобщава ТАСС.

„Правителството си затваря очите за разрушителните за гръцкото общество последици от Третия меморандум, който подписа и реализира с религиозен фанатизъм”, се казва в заявлението на Общата конфедерация на труда. „Сега то се готви да гласува за Четвъртия меморандум, като заплашва да премахне всички завоевания на наемните работници”, протестират синдикатите, цитирани от БГНЕС.

Тролейбусите ще излязат по маршрутите си в гръцките градове в 08:30 часа и ще се приберат в 21:00. Метрото в Атина ще се движи от 09:00 до 16:00 часа, за да могат протестиращите да се придвижат до местата, на които са планирани митинги. Морските съдове от Общогръцката морска федерация, сред които фериботи, осъществяващи връзката с островите, от вторник са на кейовете и няма да плават в продължение на 48 часа. Авиодиспечерите ще стачкуват от 11:00 до 15:00 часа, което ще доведе до промени в разписанията на полетите.

Болниците и поликлиниките ще приемат само спешните случаи. 

Журналистическите екипи изтеглиха по-рано своите протести, за да могат днес да бъдат на линия за отразяване на протестите в сряда и четвъртък.

Две демонстрации ще има в Атина – на площад „Етникис Антистасис” в 10:00 и на площад „Клавмонтос” в 11:00 часа. Още две акции са планирани за четвъртък, когато в парламента ще се обсъжда новият пакет от мерки за строги икономии – протестиращите се събират в 18:30 на централния атински площад „Синтагма” срещу парламента и от 19:00 на площад „Омония”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ