Амазон навлиза в здравния сектор с мобилно приложение за телемедицина

Амазон навлиза в здравния сектор с мобилно приложение за телемедицина

Амазон навлиза в здравния сектор с мобилно приложение за телемедицина

Онлайн гигантът Амазон (Amazon) прави първите си стъпки в сектора на здравните услуги с предложение да предоставя програмата си Амазон кеър (Amazon Care) на работодатели в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Достъпно в момента за служителите на концерна в щата Вашингтон, Амазон кеър е мобилно приложение, което виртуално свързва потребителите с лекари, медицински сестри и други здравни специалисти, които могат да осигуряват услуги и лечение по телефона денонощно.

В района на Сиатъл в допълнение се предлагат и услуги като доставка на лекарства и домашни посещения от сестри за вземане на кръвни проби и други подобни услуги.

Амазон обяви днес, че ще разшири незабавно услугата до работодатели във Вашингтон, които искат да осигурят подобни услуги за служителите си. До лятото Амазон кеър ще заработи в национален мащаб за всички служители на компанията, както и за други работодатели, които проявят интерес.
Търсенето на телемедицински и виртуални здравни услуги силно се разрасна в пандемията, отбелязва БТА. Отзивите от потребителите са отлични, а бизнес клиенти отправят запитвания как могат да включат собствените си служители си в платформата, посочи представител на Амазон

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ