Безос с нова атака срещу администрацията на Байдън

Безос с нова атака срещу администрацията на Байдън

Основателят на Amazon Джеф Безос отправи втора атака срещу администрацията на Джо Байдън в рамките на няколко дни, пише Си Ен Би Си.

„Администрацията опита да инжектира още стимули във вече прегаряща инфлационна икономика, като само сенатор Джо Манчин ги спаси от самите тях“, написа Безос в социалната мрежа Twitter.

„Инфлацията представлява регресивен данък, който засяга най-тежко най-малко заможните. Пренасочването на вниманието в погрешна посока не помага на страната“, добави той.

Коментарите на Безос бяха в отговор на изказване на президента Байдън, който заяви, че САЩ са а път да отчетат най-големия спад на бюджетния дефицит в историята –  общо 1,5 трлн. долара. Байдън също така атакува бившия държавен глава Доналд Тръмп, като заяви, че по време на неговото президентство дефицитът е „растеше всяка година“.

В петък Безос отправи критики срещу президента Байдън заради публикация в Twitter, в която американският държавен глава, заяви, че инфлацията в страната може да бъде укротена, ако богатите корпорации бъдат принудени да „платят своя справедлив дял“,

„Увеличаването на корпоративните данъци е добре да се обсъжда. Укротяването на инфлацията е от решаващо значение за обсъждане. Комбинирането им е просто пренасочване на вниманието“, написа основателят на Amazon.

И в двата случая президентът не посочи изрично името на Amazon, въпреки че в миналото той е говорил за това, че Amazon не допринася достатъчно за федералната хазна.

Коментарите както на президента Байдън, така и на Безос идват в момент, когато инфлацията в Съединените щати е близо до 40-годишен връх, а Федералният резерв затяга агресивно паричната си политика, за да укроти повишението на цените.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ