Бил Гейтс: Над 50% от бизнес пътуванията няма да се възстановят след пандемията

Бил Гейтс: Над 50% от бизнес пътуванията няма да се възстановят след пандемията

Бил Гейтс: Над 50% от бизнес пътуванията няма да се възстановят след пандемията

Коронавирусът ще промени коренно начина, по който хората пътуват и водят бизнес, дори след като пандемията приключи. Това заяви съоснователят на Microsoft Бил Гейтс по време на организираната от „Ню Йорк таймс“ конференция DealBook, предаде Си Ен Би Си.

 „Моята прогноза би била, че над 50% от служебните пътувания и над 30% от дните, прекарани в офис, ще изчезнат завинаги“, коментира Гейтс.

Той очаква бъдеще да има много „по-висок праг“ пред изпращането на служители на командировка предвид подобрените възможности за работа от разстояние, като някои компании може да подходят много по-драстично към намаляването на срещите от други.

Гейтс, чиято фондация работи по осигуряването на ваксини срещу COVID-19 за най-нуждаещите се, заяви в подкаста  Bill Gates and Rashida Jones Ask Big Questions, че графикът му в момента е много опростен, тъй като не му се налага да пътува за бизнес.

„От време на време ще ходим до офисите и понякога ще пътуваме по бизнес, но това ще се случва много по-рядко“, коментира основателят на Microsoft.

Пандемията от коронавирус нанесе тежък удар върху пътувания с въздушен транспорт и особено върху доходоносните бизнес пътуванията. Преди пандемията бизнес пътуванията отговаряха за 50% от приходите на американските авиопревозвачи, макар че те предсталяват само 30% от всички пътувания, сочат данни на Airlines for America.

Мениджъри в Microsoft обаче очакват възстановяване на сектора на фона на въвеждането на нови технологии, които да направят пътуването по въздух по-устойчиво и екологично.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ