Български стартъп получава безвъзмездно $40 000 от Chivas Venture

Български стартъп получава безвъзмездно $40 000 от Chivas Venture

Български стартъп получава безвъзмездно $40 000 от Chivas Venture

Chivas, водещата марка шотландско бленд уиски ще разпредели поравно тазгодишният награден фонд на конкурса Chivas Venture от 1 млн. долара между всички 26 финалисти. Сред тях е и българския стартъп ENOVA H2O. България е една от малкото държави, които участват във всички 6 издания на Chivas Venture, от самото създаване на платформата през 2015 г. до днес.

 

Chivas Venture дава безвъзмездно 1 млн. долара на стартъпи, които съчетават печалбата с положително влияние върху света. През 2020 г. състезанието селектира 26 социални предприемачески проекта от 26 различни държави на 5 континента, като ENOVA H2O спечели локалния финал в България.  Вместо да се състезават един с друг обаче, заради извънредната ситуация в целия свят, всички проекти ще получат по $40 000, които да инвестират в усилията си за позитивна промяна.

 

"С голяма тъга взехме решението да прекратим тазгодишното издание на Chivas Venture, поради влиянието на Covid-19 в световен мащаб. Днес, повече от всякога, светът се нуждае от страстта и отдадеността на онези, готови да работят за положителна промяна в света. Затова решихме, че всеки от финалистите ни трябва да получи финансиране. Така те ще продължат значимата си работа и позитивното си влияние в техните общности, въпреки бързопроменящите се условия, които ще бъдат изключително предизвикателство за бизнесите и за средата, в която работят.", сподели  Александър Рикар, член на борда и главен изпълнителен директор на Pernod Ricard,

 

Финалистите на Chivas Venture 2020 са открили уникални и креативни начини да се справят с редица социални, природозащитни и икономически предизвикателства, особено сред общностите в риск или в изолация. „Качеството на водите и тяхното пречистване все още е съществен проблем на много места и за милиони хора по света. Макар и да не е видим в ежедневието ни, той пряко се отразява на това как живеем.“, сподели Хюсеин Йеменджиев, основател на ENOVA H2O.

 

Към днешна дата състезанието Chivas Venture е повлияло позитивно на повече от 2 милиона души, благодарение на сумата от 5 млн. долара, които Chivas е дарила за отговорен бизнес в над 50 държави. Тези усилия доведоха до осигуряване за нуждаещи се на 34 милиона литра питейна вода, рециклиране на над 1 300 тона отпадъци, спасяване от бедност на над 2 500 земеделци и техните семейства и субсидиране на над 75 000 дни обучение на жени и момичета по целия свят.

 

И както Chivas e лидер в бленд уискитата от Шотландия, така шампионите на Chivas Venture се превръщат в лидери в стремежа за подобряването живота на другите, благодарение на техните решения за отговорен бизнес, реализирани навсякъде по целия свят. Повече информация за Chivas Venture и за тазгодишните финалисти ще научите на: www.chivas.com/the-venture.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ