Четвърти годишен форум "Отговорни производители" - Панел I

Четвърти годишен форум "Отговорни производители" - Панел I

Три са сценариите пред производството и търговията на храни у нас – оптимистичен, песимистичен и реален. Според първия се очаква плавно нарастване на цените на основните храни с 50% до началото на новата стопанска година от 1 октомври, а при втория, в случай на продължителни военни действия, увеличението ще бъде с над 200 на сто, съпътствано от категорична глобална криза заради недостиг на храни. Прогнозата направи доц. Огнян Боюклиев, ръководител на секция „Регионална и секторна икономика", Институт за икономически изследвания при БАН, по време на първия панел „Българските производители – бягане с препятствия” на форума „Отговорни производители”, който списание „Мениджър” организира за четвърти път.

В дискусията по темата участваха Доника Ризова, директор „Комуникации“ на Сдружението за модерна търговия и модератор на събитието, доц. Огнян Боюклиев, ръководител на секция „Регионална и секторна икономика", Институт за икономически изследвания при БАН, Стефан Бурджев, заместник-министър на земеделието, храните и горите, Костадин Костадинов, председател на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите и Карамфила Гюрова, член на Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция. 

Още от събитието – проследете и дискусиите по темите:

Панел II: Нови потребителски нагласи

Панел III: Иновации по време на криза

Ексклузивен партньор на форума е: Кауфланд България

Четвърти годишен форум „Отговорни производители се провежда с подкрепата на: Българска банка за развитиеКенарСдружение „Храни и напитки България“

Медийни партньори: Българска национална телевизияdir.bgBloombergTVdnes.bg

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ