Cirque du Soleil излиза от фалит след продажбата си на група кредитори

Cirque du Soleil излиза от фалит след продажбата си на група кредитори

Cirque du Soleil излиза от фалит след продажбата си на група кредитори

Cirque du Soleil Entertainment Group завърши продажбата си на група кредитори, ръководена от Catalyst Capital Group, което й позволява да се спаси от обявения миналия юни фалит, когато пандемията принуди канадската компания да прекрати всички свои спектакли и уволни около 3500 служители. Споразумението позволява на Даниел Ламаре да остане президент и главен изпълнителен директор на Cirque du Soleil, както и да поддържа централата на компанията в Монреал, пише eleconomista.es

Освен това Джим Мърен, който до тази година беше главен изпълнителен директор на MGM Resorts International, и Габриел де Алба, управляващ директор на Catalyst Capital, бяха назначени за съпредседатели на борда на директорите.

"Благодарен съм за доверието, което нашите нови собственици оказаха на нашия мениджърски екип. Те вече са започнали да поставят основите за рестартирането на компанията. Готов съм да допринеса заедно с новите заинтересовани страни за надграждане на успехите от миналото", каза Даниел Ламаре. 

На 30 юни Cirque du Soleil Entertainment Group се обяви за спиране на плащанията, за да извърши преструктуриране на капитала си заради финансови затруднения, започнали преди началото на пандемията от Covid-19. Заради отмяна на спектактите, обаче, през март Cirque du Soleil уволни около 3480 души. Освен това канадската компания потърси съдебна защита от своите кредитори в Канада и САЩ, за да се рекапитализира и по този начин да избегне фалит. 

Компанията, която е основана в Монреал през 1984 г. и която до появата на коронавируса е управлявала 44 спектакли по целия свят, има дълг от около 900 милиона долара в резултат на споразумение, подписано от компанията с американския инвестиционен фонд TPG, което е направено с мажоритарна операция на компанията. Съгласно споразумението основателят на Cirque du Soleil Гай Лалиберте продаде дела си в компанията за около 1,5 милиарда долара. 

Източник: eleconomista.es

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ