Добри новини за промишленото ни производство

Добри новини за промишленото ни производство

Добри новини за промишленото ни производство

Добри сигнали за българската икономика. Един от основните двигатели – промишленото производство, бележи през март покачване от 0,8% спрямо февруари и 5,9% в сравнение със същия месец на 2016 г. Това показват предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

През март 2017 г. увеличение спрямо предходния месец е регистрирано в преработващата промишленост - с 2,6%, а намаление е отчетено в добивната промишленост - с 5,4% и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 6,8%.

По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при: производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 11,2%, обработката на кожи; производството на изделия от обработени кожи без косъм - със 7,2%, печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - с 6,4%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 5,8%.

Спад е регистриран при: производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - със 7,9%, производството на химични продукти - със 7%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 3,9%.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в преработващата промишленост - с 9,9%, и в добивната промишленост - с 3,7%, докато в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистриран спад от 6,1%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ