ЕК одобри придобиването на LinkedIn от Microsoft

ЕК одобри придобиването на LinkedIn от Microsoft

ЕК одобри придобиването на LinkedIn от Microsoft

Европейската комисия одобри под условие придобиването на социалната мрежа за бизнес контакти LinkedIn от технологичния гигант Microsoft, съобщи Франс прес. Сделката е за 26,2 млрд. долара.

„Решението е обвързано със спазването на пакет от ангажименти за защита на конкуренцията между социалните мрежи за делови контакти в Европа“, се казва в съобщението на ЕК.

Microsoft е поел ангажимента да гарантира, че производителите и дистрибуторите на компютри ще бъдат свободни да не инсталират LinkedIn под Windows или деинсталират мрежата при поискване, ако това е направено автоматично.

Компанията е обещала овен това да разреши на конкурентните професионални социални мрежи  да поддържат сегашното ниво на оперативна съвместимост с гамата продукти на Microsoft Office.

Създадената през 2003 г. LinkedIn има 433 млн. абонати в света. Мрежата се разви в областта на деловите контакти и там се разменя информация за кариери, интереси, оферти за работа.

LinkedIn, базирана в Маунтин Вю, Калифорния, както и Google, има близо 10 000 служители. През 2015 г. групата има оборот от около 3 млрд. долара и нетна загуба от 166 млн. долара.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела заяви през юни, когато бе анонсирана сделката, че целта е да се създаде синергия, особено с Microsoft 365 и услугите в облак, с което да се конкурира с Google. 

Джеф Уейнър ще остане главен изпълнителен директор на компанията за делови контакти.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ