Endava обяви сливането си Velocity Partners

Endava обяви сливането си Velocity Partners

Endava обяви сливането си Velocity Partners

Международната компания за IT услуги Endava и Velocity Partners, лидери в разработката на иновативни софтуерни решения в Латинска Америка, обявиха официално сливането си.

След промяната организацията разполага с над 4600 IT специалисти и нови шест центъра за разработка на софтуер в Аржентина, Уругвай, Венецуела и Колумбия, освен съществуващите в България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Колубмия.

След сливането компанията ще увеличи капацитета си за предоставяне на услуги и технологии, както и за обслужването на клиенти от различни части на света. Очакванията са да засили дейността си в Северна Америка и да продължи устойчивия си растеж като един от топ играчите в сектора на глобално ниво. От основаването си Endava постига среден ръст на приходите от 38% на годишна база. Бързото си международно развитие дължи на комбинация от стабилен вътрешноорганизационен растеж и успешна стратегия за придобивания.

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 г. именно след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това бе поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София се е увеличил над два пъти, а плановете са до края на 2018 г. да разполага с над 350 високо квалифицирани специалисти.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ