EuroSpeed инвестира в бъдещето

EuroSpeed инвестира в бъдещето

Българската международна транспортна компания с инвестиция от 15 милиона евро в първия дигитализиран флот в България

EuroSpeed пуска в движение най-младия транспортен флот в България и един от първите дигитализирани флотове в Европа. През 2022 г. транспортната компания ще инвестира 15 милиона евро в закупуването на оборудване от новия модел влекачи на DAF– XF „New Generation” и най-новото поколение ремаркета на SCHMITZ Cargobull – Eco Generation. Идеята на компанията е да свърже новия влекач на DAF с най-модерното ремарке на SCHMITZ и по този начин инвестицията да е изцяло насочена към дигитализация, екологична ефективност и безопасност на пътя.

[[{"fid":"386494","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":534,"width":801,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Защо DAF XF New Generation?

Дигитализираната серия на нидерландския производител предлага изцяло подобрени условия на труд за шофьорите, също така осигурява повишена безопасност на пътя без пазарен еквивалент. Новата линия влекачи е съобразена и с опазването на околната среда и намаляване на вредните емисии – 10% подобрена горивна ефективност и намаляване на въглеродния отпечатък. Геометрията на модела е изцяло нова- реализирана чрез използване на изчислителна динамика на флуидите за създаване на аеродинамично профилиранакабина, която се отличава със заоблени детайли , извито предно стъкло, значително подобрена шумоизолация за пътуващите, цифрови камери вместо огледала и оптимизирана ефективност на силовата линия. Част от елементите на технологията за отвеждане на въздушния поток под кабината и около колелата са заимствани от инженерните разработки във F1, което допълнително подобрява аеродинамиката.

Новото поколение влекачи на DAF съчетава ефективност, безопасност и не на последно място комфорт и удобство за водачите. Намалените децибели на шум в кабината намаляват умората при дълго шофиране, а най-значителното подобрение при управление е премахването на така наречената „Мъртва зона“- чрез системата от динамични дигитални камери заместващи огледалата. От друга страна значително е подобрена директната видимост от шофьорското място по време на движение и маневри и е без аналог в индустрията.

Влекачите, поръчани от EuroSpeed са изготвени по индивидуална спецификация, след анализ на всички нововъведения и дългогодишният практически опит на превозвача в резултат на партньорството с производителя. През януари 2022 г. предстои и първият тест в полеви условия - EuroSpeed ще тества новия влекач заедно с най-модерното ремарке на SCHMITZ (EcoFlex) по натоварените маршрути в Европа под товар. Ремаркето EcoFlex на Schmitz Cargobull е с иновативна аеродинамична транспортна концепция, която значително намалява въздушното съпротивление, спомагайки за редуциране разхода на гориво и намаляване на вредните емисии въглероден диоксид, което му печели престижна немска награда за устойчив дизайн за 2022г. Друг плюс е регулируемият заден покрив на ремаркето, което позволява съвместимостта на по-обемен товар.

Целият процес ще бъде документиран, като тестовото пътуването на композицията ще завърши в началото на февруари 2022 на официалното представяне на DAF XF и SCHMITZ EcoGeneration в София, където EuroSpeed, Турботракс България и SCHMITZ Cargobull ще обявят какви са резултатите от направения тест в реални условия. На събитието ще присъства и Румен Дунев – рали състезател и експерт по автотехническа безопасност, който ще представи своето мнение за нивото на безопасност на влекача.

[[{"fid":"386495","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":413,"width":801,"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

„Изключително щастлив съм заедно с Турботракс България и SCHMITZ Cargobull да обявим общата ни инвестиция в бъдещето. Имаме удоволствието флотът на EuroSpeed да e един от първите дигитализирани флотове в Европа, давайки ни възможността да осигурим на колегите ни на пътя най-модерните и подобрени условия на труд. Целите ни за 2022 г. са да управляваме не само най-младия автопарк в България, но и най-високо ефективния такъв.”, споделя в заключение Николай Рашков, оперативен директор на EuroSpeed.

[[{"fid":"386496","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":534,"width":801,"class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

На снимката от ляво надясно: Владимир Спасов, търговски директор на EuroSpeed, Димитър Рашков, генерален директор и съосновател на EuroSpeed, Георги Загоров, управител на Турботракс България, официален представител на DAF, Николай Рашков, оперативен директор на Eurospeed и Георги Цветков, управител на SCHMITZ Cargobull България

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ