Everty обяви планове да инвестира до 100 млн. евро в България

 Everty обяви планове да инвестира до 100 млн. евро в България

Everty обяви планове да инвестира до 100 млн. евро в България

Международният инвеститор в първокласни бизнес и ваканционни имоти Everty  обяви планове за инвестиции в България в размер до 100 млн. евро през следващите четири години. Международната компания за недвижими имоти търси да придобива и управлява офис сгради в София и в големите градове на страната, както и разглежда възможности за развитие на портфолио от хотелски активи.

Компанията избира България за своите инвестиционни намерения, тъй като вижда сериозни бизнес възможности в страната. YNV Group, част от която е Everty, присъства активно в България от 10 години, чрез друга своя компания - Tek Experts, един от големите и перспективни работодатели в страната, който предоставя бизнес решения и ИТ услуги за световни технологични компании.  

„България, заедно с други европейски пазари, е перспективно място с добри  дългосрочни възможности за  висока доходност в офисния сегмент. В момента ние се фокусираме върху придобиването на офис сгради с потенциал за висока добавена стойност и тяхното последващо ефективно управление, като откликваме на високите изисквания на модерните бизнеси“, споделя Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на Евърти България и ръководител на българския екип.

Инвестицията в България следва придобиването от Everty на Перформ Бизнес Център - офис сграда в центъра на София с площ от 40 000 кв. м., закупена през 2019 г. Компанията се ангажира да поддържа, управлява и развива широк портфейл от ексклузивни имоти за минимум 15-годишен период от време, чрез собствени средства и институционално финансиране, което потвърждава плановете ѝ за дългосрочно присъствие на пазара. 

Everty вече разполага с ексклузивно портфолио от офисни сгради на стойност 200 милиона щатски долара в Нигерия, Коста Рика, България и САЩ, както и отчита нарастващ дял в сегмента на ваканционните имоти в Гърция и Коста Рика.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

bTV се разделя с Антон Хекимян
Неизвестно за известните: Фил Найт основал империята Nike с $500 заем от баща си
Земеделският министър: Проверка показа, че надценката при млечните продукти стига до 70% в магазина
5 неща, които нарцисистите винаги правят, когато говорят с другите. И как да реагираме
Независима ли държава е България?
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
Установиха как ниските температури повишават апетита на бозайниците
Citi предупреди персонала си в Обединеното кралство за възможни съкращения