Глобална повреда прекъсна някои услуги на Google

Глобална повреда прекъсна някои услуги на Google

Глобална повреда прекъсна някои услуги на Google

Едни от най-използваните услуги на Гугъл (Google) бяха нарушени днес по целия свят заради глобална повреда, продължила няколко часа, която е напът да бъде отстранена. Това съобщи американският технологичен гигант, цитиран от Франс прес. 

Услугата Джимейл (Gmail) вече беше възстановена за някои потребители и очакваме разрешаване на проблема за всички потребители съвсем скоро, оповести Google в сайта си в днес по обед без да дава подробности.

Проблемите, които бяха установени малко след 05:00 часа по Гринуич (07:00 часа българско време) засягат около 10 от най-използваните услуги, сред които изпращането на имейли и прикрепени файлове чрез услугата Gmail, записа на видео конференции, създаване на файлове чрез онлайн услугата Drive или воденето на записки. 

Сигнали за повредата бяха публикувани днес в социалните мрежи от потребители от целия свят и най-вече от Европа, Югоизточна Азия и Япония, по данни на сайта Даундитектър. 

"Някой друг има ли проблеми с Джимейл в Австралия?", написа в Туитър един от 1,8 милиарда потребители на услугата с електронната поща, която беше пусната през 2004 година и е най-използваната в света. 

"Джимейл се повреди, целият ми живот спря", туитна друг потребител от Франция. 

Google отговори днес на всички тези туитове, като се извини за неудобството и изпращайки потребителите за повече информация на страниците за оказване на помощ. Услугата на Google за съхраняване на данни онлайн Drive има над 800 милиона активни потребители всекидневно, припомня АФП. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ