Гърция може да остане под строг надзор за десетилетия напред

Гърция може да остане под строг надзор за десетилетия напред

Гърция може да остане под строг надзор за десетилетия напред

След края на меморандума /спасителната програма/ Гърция може да остане за десетилетия напред под строг надзор, допуска немският в."Ханделсблат", цитиран от гръцките издания.

В тях се визира още една оценка, изнесена на страниците на електронното издание на сп. "Шпигел", а именно, че "в сравнение с Италия, гръцката криза е била едно нищо".

На 20 август тази година гръцкият премиер Алексис Ципрас иска да скъса оковите, пише "Ханделсблат" в статия, озгалавена "Гърция под строг надзор за десетилетия напред".

Икономическият немски вестник подчертава, че с течение на времето ставало все по-ясно, че приключването на гръцката спасителна програма не означава край на условията, поставени от кредиторите, и че след изтичане на срока на тази програма Атина ще остане в режим на надзор, както това се виждало от документ на Еврокомисията.

"Проверките на кредиторите ще продължат най-рано до 2050 г.", смята дюселдорфският вестник, като наред с това не изключва кредиторите да поставят и други условия на Гърция в случай, че Ципрас получи облекчаване на гръцкия дълг. Този въпрос ще се разисква на следващата среща на Еврогрупата на 21 юни.

Както е известно, МВФ иска облекчаване на гръцкия дълг, за да стане той устойчив. Председателят на ЕСМ Клаус Реглинг бе зявил, че облекченията на този дълг ще бъдат съпътствани с допълнителни проверки и че тези проверки ще са още по-строги, припомня още изданието.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ