Hewlett Packard Enterprise прехвърли на партньор част от дейността си в България

Hewlett Packard Enterprise прехвърли на партньор част от дейността си в България

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката за прехвърляне на част от дейността на Hewlett Packard Enterprise (HPE) в България под ръководството на нов партньор - "Селектиум България" с краен собственик Midis Group. Дъщерни дружества на Midis поемат дейността на HPE и в Хърватия, Сърбия, Кения, Нигерия и Мароко, става ясно от съобщение на компанията. Договорът е продиктуван от решението на дружеството-майка на "ХПЕ България" за преминаване на нов модел на присъствие в тези държави, при който компанията променя вертикалната структура на своите местни операции по поддръжка, става ясно от решението на КЗК.

По силата на споразумението "Селектиум", която у нас е с основна дейност продажба на оборудване на Konica Minolta Medica, по-специално компютърна радиография, приложима в болници и диагностични центрове,  ще изпълнява ролята на основен регионален партньор за България и редица други страни, като ще предоставя изключително услуги по хардуерна поддръжка. От днес дружеството поема всички аспекти на бизнеса на "Хюлет Пакард България" ЕООД у нас.

„Селектиум” ще придобие дълготрайни активи на HPE, наемни договори, някои от служителит, както и търговските договори за извършването на услуги по хардуерна поддръжка в България, пише още в решението на КЗК, издадено вчера. В него се постановява придобиването да бъде извършено незабавно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ