IBM с най-голям ръст на приходите от 3 години

IBM с най-голям ръст на приходите от 3 години

Американската технологична компания отчете рекордни приходи за второто тримесечие на фона на силното търсене на облачни и ИТ услуги, предаде Си Ен Би Си.

Компанията отчете приходи от 18,75 млрд. долара за второто тримесечие на годината, което представлява ръст от 3,4% в сравнение със същия период на миналата година. Това е най-високият ръст на приходите на IBM от около три години и е над пазарната прогноза от 18,29 млрд. долара.

Компанията също така отчете печалба на акция от 2,33 долара при очаквани 2,29 долара.

„С отварянето на икономиката в много частни на света, множество пазари и индустрии се връщат в правилния път“, коментира главният изпълнителен директор на компанията  Арвинд Кришна.

Подразделението Global Technology Services, което отговаря за ИТ инфраструктурата, е донесло на компанията приходи от 6,34 млрд. долара, което е над консенсусната прогноза от 6,23 млрд. долара. Очаква се до края на годината IBM да отдели това подразделение в нова компания, носеща името Kyndryl.

Отделът за облачни услуги, в който влиза й придобитата за 34 млрд. долара компания Red Hat, е допринесъл с 6,10 млрд. долара приходи, което е с 6% повече от очакваните 5,93 млрд. долара.

Подразделението за консултантски услуги Global Business Services отчете 4,34 млрд. долара приходи, което е с 12% над консенсусната прогноза на FactSet.

Най-слабо представяне отново бе отчетено в хардуерния бизнес на компанията, които генерира приходи от 1,71 млрд. долара – 7% под прогнозата.

От началото на годината акциите на IBM са поскъпнали с 9%.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ