Имотни агенции в Хонконг съдят Evergrande за неплатени комисиони

Имотни агенции в Хонконг съдят Evergrande за неплатени комисиони

Имотни агенции в Хонконг съдят Evergrande за неплатени комисиони

Две имотни агенции в Хонконг съдят силно задлъжнелия строителен предприемач China Evergrande Group заради неплатени комисиони, става ясно от съдебен документ, цитиран от Ройтерс.

Centaline е завела дело срещу Evergrande през септември за възстановяване на 3,1 млн. хонконгски долара (близо 400 хил. щатски долара) неизплатени комисионни, се разбира от документа. В същото време „Саут Чайна морнинг пост“ съобщи, че Midland Holdings  претендира за неизплатени комисиони на стойност 43,45 млн. хонконгски долара за два проекта в Хонконг.

Centaline потвърди пред Ройтерс, че е завела дело в Хонконг през миналия месец, но не е коментирала неговото съдържание. Midland е отказала коментар, а Evergrande не е отговорила на молбата за такъв.

Експозицията на Хонконг към задлъжнялата Evergrande е минимална – 0,05%, или 14 млрд. хонконгски долари банкови активи, което означава, че няма системни рискове за града, пише „„Саут Чайна морнинг пост“, позовавайки се на финансови секретар на Хонконг Пол Чан.

Evergrande обеща да плати възможно най-скоро на доставчиците и подизпълнителите си в континентален Китай, като в някои случаи предлага апартаменти или други имотни активи, след като строителството на много от обектите на компанията бе спрямо заради забавянето на Плащанията.

Компанията, която има дългове от 305 млрд. долара, предизвика опасения, че нейните проблеми може да засегнат китайската финансова система и да имат глобално отражение. Тези опасения обаче бяха до голяма степен разсеяни, след като Китайската централна банка обеща да защити интересите на купувачите на жилища.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ