McDonald’s пуска бургер на растителна основа

Дали някой би ял бургер на име McPlant? McDonald’s е на път да разбере, след като в понеделник съобщи, че ще тества ново предложение на растителна основа на свои ключови пазари през следващата година.

Това ще е първият подобен избор в менюто на веригата ресторанти за бързо хранене. Според международния президент на компанията, Иън Бордън, McPlant ще включва пилешко и сандвичи на растителна основа, предаде CNN.

Все още не е ясно с кой работи McDonald’s по линията McPlant. Миналата година бе проведен експеримент с бургер в Канада, приготвен без месо съвместно с бранда Beyond Meat.

Предстои и актуализация на стратегията за инвеститорите, свързана с възползването от потребителските нагласи, които се промениха по време на пандемията.

С тези усилията си да произвежда храна на растителна основа компанията се присъединява към конкурентите Burger King и Dunkin’, които не подминават новата тенденция.

Очаква се и лансирането на нови опаковки, които постепенно ще започнат да се използват във всички търговски обекти в глобален мащаб.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ