Млечната компания MEGGLE затваря фабриката си в Хърватия

 Млечната компания MEGGLE затваря фабриката си в Хърватия

Млечната компания MEGGLE затваря фабриката си в Хърватия

Германската компания за млечни продукти MEGGLE започва процес по спиране на производството във фабриката си за млечни продукти в Хърватия. Плановете са прекратяването на производството в хърваския гр. Осиек да стане до края на тази година. Около 160 души ще останат без работа, съобщи информационният сайт Индекс като се позова на официално съобщение на компанията.
Решението е взето поради дългогодишните предизвикателства пред бизнеса и редицата кризи, които имаха отрицателно влияние върху работата, от появата на афлатоксини, кризата с концерна Агрокор, до най-новата коронакриз, с посочва в него.
Компанията уточнява още, че извършва процес на оптимизация на целия си бизнес с цел да установи устойчив бизнес модел на всички пазари, пише БТА. От 1 януари 2021 г. MEGGLE ще работи в Хърватия по нов бизнес модел, като ще осигури качествени условия за прекратяване на трудовите договори чрез социален диалог с работещите и с всички отговорни органи.
Решението за прекратяване на производството бе отлагано няколко пъти през последните години с надежда, че условията за бизнес и обстоятелствата ще се подобрят, и решението е взето след като бяха проучени всички други опции. MEGGLE, която работи в Хърватия от 1996 г., е инвестирала в производството и в бизнеса си в страната 17,2 милиона евро.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ